2022-11-16
呢間泰國菜,睇左佢好耐,細細間甘。今日終於行入去食返餐。陣間7點要上射箭班,真係要快,雖然都係遲到😂兩人食勁多野,要meet 到$300 泊車2小時🤣老公食泰式船麵金邊粉: 牛腩好淋,麵上面炸豬皮好脆。好香!我食至愛嘅青咖喱雞香酥餅: 係我鐘意食個隻味吖!好香椰奶味,個雞係雞腿扒有做過功夫,香茅炸過!泰國茄子,如果淋啲索埋個咖喱汁甘就好,不過而架係爽脆既。個香酥餅真係好酥脆!對筷子夾起會聽到聲架!食到最後個塊都係好脆!另加左個白飯,要撈住個青咖喱汁甘食先正!另加購左1.泰式炒生菜,細細碟,無hea炒!個味好滿足。2.冬蔭公湯: 麻麻。偏咸,少左啲酸,有辣及椰香。味道層次唔夠。3.炸蝦餅: 同平時出面食開既冬甩形狀有分別。係脆既,個味道ok,但比較其他泰國店,無左個彈牙既厚度。4.椰汁糕: 打包左反去食!甜味適中,陣陣班蘭味,粟米粒粒甜而有咬感!好味😋老公話可以食十個!5.芒果荔枝檸檬梳打: 正常,唔會太甜6.椰汁冰: 正常
兩人食勁多野,要meet 到$300 泊車2小時🤣
老公食泰式船麵金邊粉: 牛腩好淋,麵上面炸豬皮好脆。好香!
另加購左
1.泰式炒生菜,細細碟,無hea炒!個味好滿足。
5.芒果荔枝檸檬梳打: 正常,唔會太甜
6.椰汁冰: 正常