2023-04-10
今晚同朋友行開尖沙咀,朋友介紹去食樂園魚蛋粉,食過之後真係覺得幾正!餐廳係新式裝修,潔淨企理,最有印象係啲筷子,放得好整齊治療😂🎏雲吞河加腩汁($35)🍜🍜雲吞嘅皮薄餡靚,仲有鮮甜嘅蝦肉同埋豬肉,加上香濃嘅腩汁,真係一絕!值得一提佢哋既辣油真係好正啊!河粉香滑可口!佢哋自家製嘅辣油,味道唔會太辣,但又有啲微微嘅辣味,更加令食物增添味道,同坊間味道有不同😋加配$4有凍檸茶,個人覺得勁抵!而且檸茶茶底做得出色👍🏻🎏炸魚皮($20)炸魚皮好鬆脆,酥脆口感超讚!做得出色!咬落去有脆脆的感覺,吃起來一點都不會膩口。沾埋湯簡直一絕!建議浸湯食呀💁🏻♀️🎏牛腩飯($52$)牛腩好滑嫩,加埋啲濃郁嘅牛腩汁,配埋白飯,牛腩肥瘦適中,整得好淋好香,附送既紫菜湯都出色,毫不吝嗇紫菜🥰🥰整體黎講地方舒適,乾淨企理,呢個價錢黎講係尖沙咀真心性價比高👍🏻👍🏻絕對有下次😍
🎏雲吞河加腩汁($35)🍜🍜
🎏炸魚皮($20)
🎏牛腩飯($52$)