2023-04-08
呢間 真係食完會想ENCORE, 一黎佢係 太和, 夠晒近屋企 !!呢區 都無乜呢類型既 餐廳選擇 ..二黎 佢地既食物 真係幾高質, 不論味道 定Presentation 都好吸引三黎 環境都好靚 ~ 走高雅路線得黎 感覺都舒服 ~ 大大盞水晶燈 好靚呢🥂LOVE $88 (薄荷士多啤梨牛奶), YOU $86 (薄荷青檸梳打)呢度好多酒類供應 ~ 但因為我同媽媽都唔太飲酒, 所以揀左2杯MOCKTAIL ~估唔到除左賣相靚, 味道都很不錯 ! 🤩特別鐘意媽媽個杯 “YOU”, 飲到好清新既青檸味道 ~我個杯有別於平時既士多啤梨奶, 多左陣薄荷既清新感 ~🍞香煎法國鵝肝多士 $188先食一份前菜開開胃, 係我地都好鐘意既 鵝肝多士 !!鵝肝肥美, 油脂香之中 帶少少清香, 唔會太咸重點係拌碟既 焦糖蘋果 ..!! 香甜解膩 ~🐮低溫慢煮封門牛柳 $298肉質鮮嫩, 牛味突出 ! 然後, 中間既蒜香菠菜 都唔可以忽視 !!勁重蒜味, 同牛肉一齊食 都好夾😋🖤黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398因為同鵝肝一齊食, 所以餐廳建議揀5成或7成熟 ~ 唔Prefer太過生我地揀左7成熟 ~ 結果感覺
呢區 都無乜呢類型既 餐廳選擇 ..
估唔到除左賣相靚, 味道都很不錯 ! 🤩
特別鐘意媽媽個杯 “YOU”, 飲到好清新既青檸味道 ~
我個杯有別於平時既士多啤梨奶, 多左陣薄荷既清新感 ~
先食一份前菜開開胃, 係我地都好鐘意既 鵝肝多士 !!
重點係拌碟既 焦糖蘋果 ..!! 香甜解膩 ~
🐮低溫慢煮封門牛柳 $298
勁重蒜味, 同牛肉一齊食 都好夾😋
酥皮外層鬆脆, 肉質方面 仍然係好軟腍 !
每一啖 係口腔都爆發juicy肉汁 + 鵝肝同黑松露既香氣🤤
係極上享受 ~
另外 配菜同埋吱得勁靚既薯蓉 味道都好啊 ~~ 整體黎講 成個用餐體驗都好好 👍🏻
重點係 食物真心高質啊, 估唔到連飲品 都做得唔錯 ~
雖然價錢略貴 .. 但偶爾同家人黎食下好西, 或者黎食慶祝飯 都幾合適呢 ~
我覺得門口都已經令人好想入去試下 ~