之前已經同朋友食過荔枝角 D2 Place 一期嘅 銀座炎蔵燒肉,覺得好正,所以今次再黎!🔥🍖成間餐廳裝修都充滿日本風情,行入去即刻有種一秒穿越到東京銀座嘅感覺,氣氛好正!🎌 職員服務亦都好貼心,真係食得舒服又開心。今次我哋叫咗炎蔵二人餐,價錢唔算貴,仲可以試到正宗和牛,性價比超高!套餐有兩款頭盤:**泡菜**:佢哋嘅泡菜唔算好辣,反而帶少少酸甜味,好開胃!**炎蔵沙律**:一大碟沙律,配埋香脆銀魚仔,味道清新之餘食到銀魚仔卜卜脆,口感好豐富👍🏻燒肉:1. **上等牛舌** :牛舌切得厚薄適中,燒完之後啖啖肉香,口感嫩滑但唔韌口,大推!2. **炎蔵和牛「極致」4拼盤** :有 **和牛羽下、上後腰脊肉、和牛龜之甲、和牛三筋肉**,每款部位都有唔同嘅口感同油香,特別係「龜之甲」,肥瘦比例完美,超嫩,「和牛羽下」更加唔使講,燒完入口即化,真係好滿足!3. **虎蝦** :虎蝦新鮮、肉質彈牙,燒完保持咗濃濃海鮮味,有膏😚主食:**和牛咖哩飯** 🍛:咖哩汁香濃,重點係入面有粒粒和牛肉,已炆得好腍,配埋飯一齊食真係好掂!甜品:我哋揀咗 **日本產柚子雪糕** 🍋:雪糕口感綿密幼滑,柚子味香甜

套餐有兩款頭盤:

燒肉:

主食:

甜品
我哋揀咗 **日本產柚子雪糕** 🍋:雪糕口感綿密幼滑,柚子味香甜清新,係完美嘅甜品
結尾!

整體體驗黎講好唔錯,尤其要讚一讚抽風系統💨燒肉餐廳最怕係食完成身都係油煙味,但呢到食完成晚都冇大陣味留喺衫上,呢點真係大加分!食物質素又高,環境舒服,加埋職員態度好好,實在非常滿意🍴🥳