一行四人黎圓方嘆返個午餐,上次食完個墨西哥脆玉米片,對佢既印象幾好,環境舒服,餐單靚又多選擇,吸引非常。「蟹餅配番薯條」🦀🍟$98份量方面係俾張相完全呃咗,一上菜見到嗰陣時有啲吃驚,四個人去分黎食完全唔夠喉,呢個份量同價錢好唔成正比,佢跟個醬仲大過蟹餅,略貴。好彩佢質素唔錯,平衡心理,蟹餅既蟹肉絲多,蟹味好出,蕃薯條蕃薯味重,外脆內軟,香甜又可口,係出色呀哈利🧙🏻‍♀️「雞肉墨西哥芝士餡餅」🐓🇲🇽$108佢有齊我所有最鍾意食嘅嘢,感覺牛油果🥑醬混入左芒果🥭令個醬除左有牛油果香之外,增添左芒果既香甜,加分位。仲有個蕃茄莎莎醬非常清新,再加一堆酸忌廉,賣相很好,一睇到咁樣就令人食慾大增。不過可惜主角令人感到失望,餅皮香,但個餡真心好一般,四個字形容係「乾柴烈火🔥」啲雞肉唔嫩都算,又乾又柴,芝士又少,存在感低,失望,菠菜都乾,加埋醬食好少少,但加埋醬食個味道又唔太夾?得個樣,下次唔會再叫呢個。「龍蝦扁意粉」🦞🇮🇹$198好一般,略嫌稍貴,性價比低。龍蝦肉好少,意粉底蕃茄味淡,同個龍蝦又唔夾味,各自為政,感覺就只係食緊個蕃茄汁意粉。「牛油果多士」多士較薄片,牛油果醬無乜味,車里茄暗黑,可能係品種
一行四人黎圓方嘆返個午餐,
上次食完個墨西哥脆玉米片,
對佢既印象幾好,環境舒服,
餐單靚又多選擇,吸引非常。

「蟹餅配番薯條」🦀🍟$98
份量方面係俾張相完全呃咗,
一上菜見到嗰陣時有啲吃驚,
四個人去分黎食完全唔夠喉,
呢個份量同價錢好唔成正比,
佢跟個醬仲大過蟹餅,略貴。
好彩佢質素唔錯,平衡心理,
蟹餅既蟹肉絲多,蟹味好出,
蕃薯條蕃薯味重,外脆內軟,
香甜又可口,係出色呀哈利🧙🏻‍♀️

「雞肉墨西哥芝士餡餅」🐓🇲🇽$108
佢有齊我所有最鍾意食嘅嘢,
感覺牛油果🥑醬混入左芒果🥭
令個醬除左有牛油果香之外,
增添左芒果既香甜,加分位。
仲有個蕃茄莎莎醬非常清新,
再加一堆酸忌廉,賣相很好,
一睇到咁樣就令人食慾大增。

不過可惜主角令人感到失望,
餅皮香,但個餡真心好一般,
四個字形容係「乾柴烈火🔥」
啲雞肉唔嫩都算,又乾又柴,
芝士又少,存在感低,失望,
菠菜都乾,加埋醬食好少少,
但加埋醬食個味道又唔太夾?
得個樣,下次唔會再叫呢個。

「龍蝦扁意粉」🦞🇮🇹$198
好一般,略嫌稍貴,性價比低。
龍蝦肉好少,意粉底蕃茄味淡,
同個龍蝦又唔夾味,各自為政,
感覺就只係食緊個蕃茄汁意粉。

「牛油果多士」
多士較薄片,牛油果醬無乜味,
車里茄暗黑,可能係品種問題?
擁有好硬既皮,無茄味,一般。

全餐只係對個蟹餅蕃薯條滿意🥲
整體既餐點定價稍高,且不值。
2021-06-26
$168 (Lunch)