2021-12-21
上個月慶祝生日,去左食午餐時段的omakasa,數埋應該有三個和食同10件壽司咁上下,人均1500,但最後食曬係餓住走。比到一個人1500,個師傅無好似其他舖頭咁介紹下食材或者傾下計,每次放底舊野講係咩就完,全程0交流,我認真未食過咁概omakasa 。食材好普通,大部份都食唔到個原味,最嚴重係件蝦壽司,落左勁多蝦縠粉,食落去完全得一種火燒概味道,蝦概甜完全食唔出,蝦膏個純同濃都被覆蓋,我見隻蝦係新鮮,但調味令佢失去應有概味道。另外一個和食蟹肉混蟹膏,食到我想吐,好腥,完全唔知食緊咩。臨尾連玉子都無,比碗蟹湯我地,重問加唔加烏冬,其實都食到心灰意冷,餓都唔想食佢。壽司味道係正常概,但份量都較細,味道都唔特出,完全對唔住個價錢,唯一可取係外面概侍應真心好服務,我唔明佢概好評話性價比高係點來,可能每個人食個場感受都唔同,或者要求唔一樣,個人感受只可以話食一次都覺得對唔住自己返工搵錢。