2023-10-14 93 views
今日嚟到長沙灣食CP值超高嘅鐵板燒🥰平時出去食鐵板燒閒閒哋都要差唔多$1000一個人頭,今次幫襯嘅呢一間鳥海山就只需要1198就可以享用二人套餐啦~餐廳位置唔多有吧枱同埋其他位置俾你選擇,今日我就直接叫咗個二人餐,裏面嘅食物都超級豐富包括有是日精選刺身、沙律、活龍蝦、活飽魚、鵝肝多士、牛肉薄燒、野菜、炒飯、味噌湯~🌟活龍蝦特別係點評當中嘅主食,當中嘅重頭戲一定係活龍蝦😌一上嚟已經賣相非常之吸引,而且食落去嘅肉質非常之彈牙,食得出係好新鮮嘅龍蝦!而且佢嘅蝦膏非常之濃郁,同佢嘅蝦肉一齊炒,味道好正,食完簡直係有意猶未盡嘅感覺!🌟活鮑魚活鮑魚嘅味道調味好出色,同樣地口感食得出係絕對新鮮!師傅嘅調味令到鮑魚嘅鮮味更加突出,非常香口啊!🌟鵝肝多士呢一味簡直係鐵板燒當中唔會少得嘅一味菜食😎多士微微煎香,再加上鵝肝口感,下一個唔會輸嘅配搭,食完成個口都充滿着鵝肝嘅香味☺️🌟牛肉薄燒呢個係其中一度幾有驚喜嘅菜式,要為普普通通咁燒下牛肉,但牛肉本身已經好高質,再加上裏面包着好多蔥蒜,味道非常之夾!另外套餐仲包晒所有嘅湯野菜同埋炒飯,食到攬住個肚仔走啊!炒飯我都覺得好正,有時候好鍾意食鐵板燒嘅炒飯,因為佢哋

🌟活龍蝦

🌟活鮑魚

🌟鵝肝多士

🌟牛肉薄燒

另外套餐仲包晒所有嘅湯野菜同埋炒飯,食到攬住個肚仔走啊!炒飯我都覺得好正,有時候好鍾意食鐵板燒嘅炒飯,因為佢哋主動粒粒分明,但亦都好香口,呢一間都唔例外😊整體嚟講呢間鐵板燒我絕對推介,咁嘅價錢食到咁嘅質素簡直係有驚喜😌