個日返工放lunch時間去開灣仔會展站 見到原來有間專賣外賣既餐廳仔🤔 $78一份港式燒味便當 呢個價錢係灣仔黎講屬於相當抵食啦!原來係新出品 見到門口咁多人等緊 相信質素都可靠既~ 咁啱去個日係禮拜四有我鐘意食既燒腩仔咁就一於試下啦🤩 每一日口味會rotate 呢個安排都幾周到 啱晒附近啲打工仔~便當飯盒質素相當唔錯 拎上手好穩陣 設計貼心有五格分開放左唔同既食物🥹 lunch time食飯盒都唔想頹食㗎嘛~ 款式夠多每樣都有少少 感覺就冇咁寡👍🏻白飯拎上手都熱辣辣既 有三舊燒腩仔 三舊香妃雞,燒味下面有少少肉汁撈飯 如果雞有額外跟薑蓉就仲邪惡😈 燒味整體質素非常可靠 完全唔dry 腩仔同雞都夠嫩同juicy 下次想試下叉燒!而前菜有醃蘿蔔同芽菜 非常開胃 而另外仲有兩個餸 麵醬唐芹豆卜 香辣素肉茄子粒 兩款都送飯一流🍆

• 港式燒味便當