2024-10-17 330 views
同friend行開佐敦就想搵下有咩餐廳可以傾下計食下飯。就見到有一間叫amuse嘅餐廳,之前見過未有機會試,今日就試下啦環境好有工業風,好有feel,入面環境好寬敞好舒服,傾偈一流同frd叫咗德國咸豬手套餐,一個雞翼同漢堡黎到呢度就當然要試下餐廳招牌菜, 德國咸豬手, 即叫即做所以等待時間較長,但係值得嘅,佢外皮好脆, 啖啖肉但唔會話好鞋, 份量都好多下, 3個人都夠食以為唔夠食, 仲叫左一個迷你漢堡, 有3個同埋薯格,手掌咁迷你, 都唔會話好大負擔, 細細個, share都唔錯再叫左個雞翼, 有大份同細份, 一次過可以食到3款口味, 有水牛城,蜜糖芥末同威士忌燒烤味, 大大隻啖啖肉, 對我黎講, 我覺得水牛城幾好食, 辣辣地好惹味, 威士忌好特別, 口感香脆, 重口味人士一定好鍾意叫咗兩杯嘢飲,醉檸茶, 平時都鍾意飲下cocktail既我, 覺得呢杯都唔錯, 檸茶加少少酒味, 有啲似long island, 但味道就再港式少少, 我覺得都唔錯, 酒味比較少總結呢間餐廳傾偈聚會一流,係深水埗同佐敦都有分店呢家仲做緊promotion, 逢星期日至四 4 - 8PM嚟食,Follow 佢

同frd叫咗德國咸豬手套餐,一個雞翼同漢堡

總結呢間餐廳傾偈聚會一流,係深水埗同佐敦都有分店

呢家仲做緊promotion, 逢星期日至四 4 - 8PM嚟食,Follow 佢哋社交平台 就有指定食品半價。另外就係豬手,即送兩杯醉檸茶,快啲嚟試下香港特色啦
  • 德國咸豬手
  • 特色雞翼