上次去太子Cafe Owens時,知道佢地會喺將軍澳中心開分店.  一直都打算去試.  今日去開將軍澳當然要去試下啦. 呢間分店又大又靚. 裝修好精緻又舒服 空間咁大好多.  佢地都係有Lunch Set  已包沙律/湯和飲品,非常親民,  又可以再加少少錢,用優惠價加配小食同埋特飲, 甜品, 正呀. 佢地嘅甜品你真係唔好錯過 ! 芝士焗生蠔 ( 2隻)   $38有兩款味道 , 揀左芝士焗蠔,大大隻焗得剛好熟不會水汪汪。勁多芝士, 好creamy又好夾。生蠔大大隻! 好味道脆炸魷魚鬚   $28呢個係我每次都必食嘅小食.  炸得勁酥脆。內裡魷魚鬚彈牙爽口. 份量仲要超多. 意式白酒煮蜆   $38白酒香味配埋蒜同埋三色椒一齊煮, 香味滿滿,  蜆肉新鮮而且無沙又大食有肉. 紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜.  $132 7成熟度煮得剛剛好.  外面有微焦 內裡仍時微粉紅色. 肉質鮮嫩, 配埋香脆薯條同西蘭花剛好. 份量大份.  午餐價錢食到咁高質肉眼扒非常抵食. 軟殼蟹全日早餐   $98完隻軟殼蟹炸得勁香脆 配還有法蘭克福腸、烤啡菇、烤蕃茄、炒滑蛋、火龍果、酸種麵包同埋沙律菜  真係超級豐
芝士焗生蠔 ( 2隻)   $38

脆炸魷魚鬚   $28

意式白酒煮蜆   $38

紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜.  $132
7成熟度煮得剛剛好.  外面有微焦 內裡仍時微粉紅色.

軟殼蟹全日早餐   $98
完隻軟殼蟹炸得勁香脆 配還有法蘭克福腸、烤啡菇、烤蕃茄、炒滑蛋、火龍果、酸種麵包同埋沙律菜  真係超級豐盛,
呢個全日早餐份量真係唔講得笑,軟殼蟹炸得好食,其他配菜都做得好好.  配埋火龍果平衡番個炸軟殼蟹, 呢個點好好.

朱古力心太軟配雪糕  $48
點餐時可以選後上, 非常細心, 心太軟真係一絕, 流心醬超香濃嘅朱古力味. 真係做到外層香脆內裡流心. 我敢講佢地俾出面好多甜品鋪做得更出色.
藍莓芝士蛋糕 $ 38
嘩個藍莓醬勁多藍莓果肉真係好足料. 芝士蛋糕硬度剛好. 餅底香脆, 上層香濃芝士味.
全餐都係咁高質. 服務細心反應快速, 個個店員都笑面迎人. 真係食得好開心. 一貫太子店質素 . 計埋環境的話, 比太子店更好..因為地方大好多.
一定會再來, 我好希望佢地考慮黎港島東開分店.
2024-11-04
$200 (Lunch)
  • 脆炸魷魚鬚
  • 紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜