2024-11-14
撈得起火鍋冰室 (大埔) @lao_de_xi_yl 性價比極高,值得一提邀請咗朋友再去多次竟然可以由七點食到夜晚11點任嗌任飲,大家都覺得好食價錢對得住個味道同埋服務好有人情味的一間火鍋店!#撈得起火鍋冰室俾我發現喺大埔竟然有一間, 可以揀烤魚,酸菜魚,水煮魚,雞煲,椰子雞,羊腩煲,仲有牛蛙煲等等既任食火鍋!一次過可以滿足晒我咁多個願望多啲人食,仲可以嗌幾款唔同嘅魚或煲真係好吸引!!!!!除此之外,仲有多款牛肉,豬肉,雞,海鮮,蔬菜,同埋打邊爐必備嘅丸,講得出都有。特別要講吓,牛肉出奇地好食有手切牛,牛板腱,肥牛好香牛味,果然唔簡單海鮮有蝦,蜆,仲有聖子,同蠔仔今次我哋想食清啲,叫咗個胡椒豬肚湯好香濃嘅胡椒豬肚味,豬肚仲可以喺出面拎,好彩唔算辣。之後仲落咗好多海鮮,整返個海鮮湯飲品啤酒汽水唔少得,最有驚喜係有自家製水果汁,同埋唔夠人搶嘅水果椰汁,水果汁都encore咗兩杯,下次去要試埋個椰汁甜品當然唔少得雪糕,有成七款味嘅雪糕,不得了食咗三款都好濃味最最最開心係可以自己整棉花糖大人細佬都玩得好開心
性價比極高,值得一提
#撈得起火鍋冰室
俾我發現喺大埔竟然有一間,
一次過可以滿足晒我咁多個願望
多啲人食,仲可以嗌幾款唔同嘅魚或煲
真係好吸引!!!!!
有手切牛,牛板腱,肥牛
好香牛味,果然唔簡單
海鮮有蝦,蜆,仲有聖子,同蠔仔
今次我哋想食清啲,叫咗個胡椒豬肚湯
最最最開心係可以自己整棉花糖
大人細佬都玩得好開心