2024-07-30
香港人最鐘意就係食放題,日式放題一直以其新鮮的食材和多款的料理受到食客的喜愛。元朗極尚大瀛喜位於形點一期,一直深受附近街坊喜愛,筆者17:00去到食早鳥優惠價$258,依然座無虛席,非常受歡迎,最近更新左菜單多左榴連燒,所以又拉我朋友去食。多款刺身用刺身船奉上,師傅擺盤有心思,打卡好看!特別推薦他們的松葉蟹腳,多肉鮮味。挪威三文魚刺身,切工精緻,口感滑嫩,甜蝦新鮮夠大隻,帶子鮮味,任點任食回曬本。放題的菜單選擇豐富,壽司款式花多眼亂,極尚三文魚腩壽司、柚子油甘魚腩壽司、藍鰭拖羅壽司、醬燒左口魚邊壽司、鹽燒三文魚腩壽司、芝士鰻魚玉子燒、京蔥拖羅蓉塔、鵝肝😍壽司、迷你海膽手卷等等等等,每款都好食!就是食壽司都飽上一半🤣。龍蝦沙律拌櫻花蝦多士,呢碟筆者同友人encore左幾次!😂真心好好食!上面是龍蝦沙律,下面是脆脆甜甜的多士底!好食!不得不提新加入的菜式💖「極品榴蓮燒」,本來筆者是不吃榴槤的,但朋友誠意拳拳下引誘我試一試,燒過的榴槤多了一份香甜的味道,軟軟糯糯的口感,筆者覺得還不錯👍🏼朋友更加說非常好味🤤又再叫多幾次😂,食多幾舊榴槤回本。仲有多款熱菜和小吃可供選擇。無論是炸物、燒烤還是湯品
多款 刺身用刺身船奉上,師傅擺盤有心思,打卡好看!特別推薦他們的松葉蟹腳,多肉鮮味。挪威三文魚刺身,切工精緻,口感滑嫩,甜蝦新鮮夠大隻,帶子鮮味,任點任食回曬本。
仲有多款熱菜和小吃可供選擇。無論是炸物、燒烤還是湯品都有。每道菜都不錯,出品平穩👍🏼有水準。
蒜蓉焗帆立貝
川燒珍寶鮮蠔燒
西京燒比目魚
虎蝦天婦羅、日本一口甜番薯仔
金牌紅燒乳鴿皇
北海道牛乳鮮奶卷
飲品方面,有啤酒、汽水、台式飲品、烏龍茶玫瑰花茶茶類,也有清酒🍶梅酒任飲,選擇多不勝數!
甜品有Häagen-Dazs雪糕,旺寶、韓國Melona雪條、Mega雪條、軟雪糕🍦自由裝。自助甜品區有大福、芒果瑞士卷、雲石芝士餅、脆皮泡芙、焦糖布丁芝士蛋糕脆脆、Tiramisu等等,款式比自助餐更多!
‼️唔駛$300就食到咁高質既日式放題,平日放假🏖️又到暑假,不妨帶埋小朋友周屋企人早少少去食個回本啦!