2024-09-29
📍 城中小閣 西環西營盤威利麻街6號威華商業中心2樓是晚餐單:🌟 白灼豬蹄筋 (口感軟腍, 調味都正, d薑絲辟哂啲腥味, 係會食唔停嘅前菜)🌟 鹹蛋黃花蝦多士 (炸到香而不膩 但鹹蛋味可以再出啲)蟹肉糯米釀雞全翼 爵士燉湯 麻辣炒花膠筒 豆卜 油條 (豆卜同油炸鬼極入味 如果可以辣啲仲好)鳳梨咕嚕肉 🌟 海鮮湯泡米蒸海東星 (btw問佢海鮮湯用咩整 佢答海鮮湯 siu4)橋底黑椒炒肉蟹 (我唔食蟹 所以no comment)脆皮炸子雞 上湯蒜子浸菜苗臘味煲仔飯 (如果飯煲再多啲會更香口)老陳皮紅豆沙 (純屬個人喜好 但會想有一粒粒紅豆嘅口感多過煮到熔哂咁)(🌟= 是晚最愛)Taste: 👅👅👅1/2Value for money: 💰💰💰💰 (私房菜around $990 per person, 有房, 又免左corkage同切餅費)Will I go again? Sure
西環西營盤威利麻街6號威華商業中心2樓
是晚餐單:
🌟 鹹蛋黃花蝦多士 (炸到香而不膩 但鹹蛋味可以再出啲)
蟹肉糯米釀雞全翼
爵士燉湯
鳳梨咕嚕肉
橋底黑椒炒肉蟹 (我唔食蟹 所以no comment)
脆皮炸子雞
上湯蒜子浸菜苗
臘味煲仔飯 (如果飯煲再多啲會更香口)
(🌟= 是晚最愛)
Taste: 👅👅👅1/2
Will I go again? Sure