2023-08-16 97 views
同朋友慶祝去咗食Omakase🎉午市價錢相對比較抵食,份量適中🍣午市已經滿席,可見餐廳人氣幾高✅Omakase Lunch $780🔸茶碗蒸一開始係一碗暖暖的茶碗蒸,入面有香箱蟹、蟹肉、蟹膏、蟹籽,勁邪惡😈🔸酒肴銀鱈魚西京燒+新銀杏銀鱈魚燒得啱啱好,做小食都幾唔錯,好香口☺️銀杏甜甜地,有微微燒過🔸沙甸魚磯邊卷包得好靚,成朵花咁🌸魚肉香嫩肥美再夾住芽蔥🐟🔸魴鮄昆布漬先來一個淡身魚,魚肉厚實 🔸石垣貝鮮甜到不得了!好滿足☺️🔸黃金池魚魚肉嫩身,調味唔錯,加咗蔥蓉調味🧂🔸赤身醬油漬赤身入口即融,醬油漬夠鹹香🍣🔸半生熟赤身海老海老味道好鮮甜,仲要勁大隻🦐🔸北寄貝味道比起石垣貝更鮮甜,充滿柚子香🔸牡丹蝦昆布漬又有蝦食,唔知係咪師傅知我中意食蝦😏勁鍾意💕蝦膠感強🔸大拖羅勁肥美🤤大拖羅充滿魚香,我同朋友都讚不絕口🔸稻草煙燻鰤魚魚味比較濃郁,加埋煙燻味好夾🌾🔸鮟鱇魚乾拖羅蓉手卷🔸江戶前玉子燒口感好鬆軟,充滿蛋香🥚🔸粒貝清湯粒貝爽口有嚼勁,清湯可以清一清味蕾🔸開心果雪糕開心果味濃郁,食完勁開心💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5📍鮨本 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環9樓#bearbear銅鑼灣
✅Omakase Lunch $780

🔸茶碗蒸

🔸酒肴
銀鱈魚西京燒+新銀杏
🔸沙甸魚磯邊卷
包得好靚,成朵花咁🌸魚肉香嫩肥美再夾住芽蔥🐟

🔸魴鮄昆布漬
先來一個淡身魚,魚肉厚實
🔸石垣貝
鮮甜到不得了!好滿足☺️
🔸黃金池魚
魚肉嫩身,調味唔錯,加咗蔥蓉調味🧂
🔸赤身醬油漬
赤身入口即融,醬油漬夠鹹香🍣
🔸半生熟赤身海老
海老味道好鮮甜,仲要勁大隻🦐
🔸北寄貝
味道比起石垣貝更鮮甜,充滿柚子香
🔸牡丹蝦昆布漬
又有蝦食,唔知係咪師傅知我中意食蝦😏勁鍾意💕蝦膠感強
🔸大拖羅
勁肥美🤤大拖羅充滿魚香,我同朋友都讚不絕口
🔸稻草煙燻鰤魚
魚味比較濃郁,加埋煙燻味好夾🌾

🔸鮟鱇魚乾拖羅蓉手卷
🔸江戶前玉子燒
口感好鬆軟,充滿蛋香🥚

🔸粒貝清湯
粒貝爽口有嚼勁,清湯可以清一清味蕾
🔸開心果雪糕
開心果味濃郁,食完勁開心
💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍鮨本 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環9樓

#bearbear銅鑼灣
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #hkfood #hkkol #hungry #香港美食