2024-06-20 75 views
尖沙咀牛魔晏晝行過尖沙咀棉登徑,見到牛魔入面都幾多人,一於入去食燒肉做午餐。Set lunch都十幾款,另外仲可以Á La Carte叫其他肉,價錢一啲都唔貴。我點咗個白肉3重奏套餐,有黑毛豬五花、豬頸肉同雞腿肉,貪佢乜都有啲。跟餐仲有御飯、牛骨湯同沙律。御飯上面嗰隻雞蛋黃非常新鮮,鮮橙色,撈勻喺飯度好香,紫菜又多。碗沙律同湯就正正常常,唔錯,做前菜幾好。👍嗰3款肉都有唔同食法,五花肉放落個爐度即刻逼晒啲油出嚟,食落一啲都唔覺得肥。豬頸肉就油份都幾多,慢火燒完之後食落都幾爽,有少少脆口。至於雞腿肉就切得好厚,要花啲時間慢慢去燒,如果唔係就好容易燒燶。😂套餐可以揀3款醬料,部長介紹咗黑松露燒汁、蘋果燒汁同檸檬鹽。每款醬料都可以帶出肉類嘅鮮味,真係冇介紹錯。😋😋跟餐仲有汽水或者果汁,我就叫咗可樂,原來成支上,枝裝嘅可樂味道係唔同啲嘅,值得加分。整體嚟講,喺尖沙咀旺區咁嘅價錢有咁嘅嘢食同食物質素,仲想點呀?😜
尖沙咀牛魔

2024-06-19
$90 (Lunch)