2024-10-21 188 views
經過砲台山見到呢間台式料理幾多人就入去試下估唔到性價比咁高。 蜜汁滷排骨滷肉飯便當 $75排骨炸得鬆脆再加上甜甜的秘製醬汁, 配飯一流。 套餐還配有貢丸湯,臭豆腐和鴨血, 一次過滿足好多種口味。花蓮紅燒牛三寶手工麵 $85麵條很彈牙,牛肉份量好足夠,有牛筋,牛展,牛肚,每一件牛都係大大件,抵食。麻辣鴨血 $28 麻辣臭豆腐 $28因為便當套餐有配鴨血同臭豆腐,食完覺得好好食就每樣叫咗一款, 兩款麻辣小食都好夠辣,鍾意食辣嘅人一定要試。古早起司芋泥肉鬆蛋餅 $46食台灣料理一定要食個蛋餅先係完美嘅句號, 呢個蛋餅好足料,芋圓肉鬆滿滿,另外芝士望上去感覺唔多,但係每一啖都食到芝士味好香,必點。套餐仲可以優惠價點飲品 ,簡單嚟講可以用午餐嘅價錢食到晚餐,我覺得呢間台灣料理性價比十分之高。
 蜜汁滷排骨滷肉飯便當 $75
花蓮紅燒牛三寶手工麵 $85