2024-05-19 132 views
夠膽喺彌敦道開粉麵餐廳,一定對自己嘅食物質素好有信心,見佢主打崩沙腩,所以我就去試下惦唔惦我同朋友叫咗兩碗河粉、一碟油菜、一個小食,再加兩杯嘢飲,埋單$200,喺呢個地段黎講都唔算貴⭐崩沙牛腩河估唔到有咁多牛腩,而崩沙腩肥瘦均勻,肉質好嫩滑,醃得好入味好淋,牛味亦好濃郁,而且河粉好滑,份量超級多,女仔甚至未必食得哂,咁都只係$55蚊,性價比超高!⭐招牌八寶河呢碗河好豐富,有崩沙腩、牛筋、金錢肚、魚皮餃、白魚蛋、墨魚丸、牛丸、貢丸,每款都幾高質,而牛丸幾有驚喜,咬落去有好多牛肉汁,好正⭐麻辣墨魚鬚墨魚鬚幾爽口彈牙,面頭啲麻辣粉幾惹味,不過都幾辣下⭐腐乳通菜⭐熱杏霜⭐凍檸茶點粉麵有得加錢叫油菜同飲品,所以順手點埋我覺得呢間真係幾好食,喺旺角想食個快靚正嘅晚餐的話,絕對可以考慮呢間

⭐崩沙牛腩河

⭐招牌八寶河

⭐麻辣墨魚鬚
墨魚鬚幾爽口彈牙,面頭啲麻辣粉幾惹味,不過都幾辣下
麻辣墨魚鬚

⭐腐乳通菜
⭐熱杏霜
⭐凍檸茶

點粉麵有得加錢叫油菜同飲品,所以順手點埋

2024-05-17
$100.5 (Dinner)
麻辣墨魚鬚