2024-08-12 1258 views
同老公去YOHO睇戲就諗起呢間放題,食過兩次都滿意,而且環境好大幾乾淨,又再去食。最愛當然係榴連炸彈榴連味濃,似D24熟榴槤肉,外皮煙靭,厚度適中,每口都充滿啖啖的榴槤果肉味道,好好食😋。極品榴槤燒我鍾意食新鮮榴槤,但燒過的榴槤比直接吃味道更濃,更甜,另一番滋味。創意料理都唔錯紅酒🍷藍莓🫐鵝肝配蘋果呢個配搭嘅清新又帶點奢華。鵝肝油脂豐富,配上蘋果片加藍莓甜甜地而且係凍食,清新又唔會咁膩,味道出奇地好夾。芒果🥭龍蝦🦞沙律又係夏日之選,芒果肉甜,配龍蝦沙律個味道好夾,細細件,可以一啖過食到唔會太飽。帆立貝鮮蠔燒也燒到啱啱好另外,當然唔少得刺身,刺身都唔錯。我揀咗希靈魚帶子油甘魚三文魚甜蝦,整體都新鮮,比起壽司🍣更出色。燒物除了榴槤,我老公都叫咗鹽燒牛舌,蒲燒鰻魚,鹽燒雞肉串,番薯,還有羊鞍。老公大讚牛舌,叫咗三碟,醃得入味又唔會太鹹,肉質爽口。Häagen-Dazs 朱古力🍫雪糕🍧臨走梗係要食返杯雪糕,竟然有Häagen-Dazs,而且任攞。揀咗朱古力味,不知不覺就食到尾聲,滿足。

最愛當然係榴連炸彈

極品榴槤燒

創意料理都唔錯
紅酒🍷藍莓🫐鵝肝配蘋果

芒果🥭龍蝦🦞沙律

帆立貝鮮蠔燒也燒到啱啱好

另外,當然唔少得刺身刺身都唔錯。我揀咗希靈魚帶子油甘魚三文魚甜蝦,整體都新鮮,比起壽司🍣更出色。

Häagen-Dazs 朱古力🍫雪糕🍧