2024-01-10
為左慶祝新嘅一年,一家人去左尖沙咀滝雲食日本料理lunch,好高質又性價比高👍🏻💚茶碗蒸:一開已經聞到好濃郁嘅黑松露味👍🏻蛋白好幼滑🥚加埋黑松露提升咗整體味道💚時令刺身五點:最期待亦都最吸引既一項❤️有赤蝦🦐帆立貝,深海池魚🐟真鯛魚同鵝肝,每款都極鮮甜!特別推介鵝肝刺身,味道濃郁豐富,入口即溶🤤赤蝦同帆立貝都勁肥美鮮甜,食完好滿足❤️💚米國牛肉火鍋:🍲牛肉鮮嫩多汁,而且火鍋好足料,有菜,豆腐,冬菇同火鍋底下有粉絲,仲吸收左湯底既鮮味,好食!😍💚鹽燒鯖魚:推介😍😍表面烤到金黃酥脆,有少少鹹味,加上檸檬汁,味道非常夾🤤而且肉質鮮嫩,一d都唔腥💚火炙魚生丼:火炙過嘅鮮魚外脆內嫩,特別鍾意佢既吞拿魚,好肥美,入口即溶❤️💚蒲燒鰻魚丼:鰻魚烤完令肉質鮮嫩,配上醬汁甜甜地好美味!瞳瞳都食左好多😊💚最後仲有甜品,係師傅自製嘅抹茶奶凍🍮係我食過最好食嘅奶凍!奶凍好滑,加上抹茶味濃郁,平衡返個味道唔會好甜🤤呢個餐只係$580/2人,而且份量好多,連埋小朋友一齊食都夠!可以話係家庭餐😆而且值得一讚,餐廳服務好好👍🏻
💚茶碗蒸:一開已經聞到好濃郁嘅黑松露味
👍🏻蛋白好幼滑🥚加埋黑松露提升咗整體味道
赤蝦同帆立貝都勁肥美鮮甜,食完好滿足❤️
而且值得一讚,餐廳服務好好👍🏻