2024-02-27
經過長沙灣,被呢間泰國菜門口嘅燈牌吸引住,再睇睇餐牌,價錢唔算貴,於是入去試吓。泰式串燒6串分別有雞,牛,豬肉,每串都燒得好香,表面燒得焦焦香香,但食落d肉質仲好juicy,燒得啱啱好,點埋佢地個沙嗲汁,勁惹味。黃咖哩炒蜆都幾大碟,份量都幾多,粒粒蜆肉脹卜卜,食落完全冇沙,佢地嘅黃咖哩都幾出色,味道好香,好正宗嘅泰國風味,我地仲叫埋油酥餅,個油酥餅烘得外面脆脆地,要黎點咖哩汁一流。青檸梳打唔單止有片青檸咁簡單,仲有青檸果汁加埋喺入面,所以飲落勁重青檸味,酸酸甜甜,加埋梳打,好fresh好爽。芒果糯米飯芒果非常甜,而d糯米飯整得啱啱好,煙煙韌韌咁,上面仲鋪滿勁香嘅椰漿,勁好食。店員仲送咗甜品比我地,係椰汁大菜糕,食落好清新嘅椰子香味,爽爽地,入面仲有好多椰子肉,非常足料,唔太甜,好好味。
泰式串燒6串
黃咖哩炒蜆