2020-11-02
喺太子行行下好肚餓,突然見到呢間餐廳有牛腩食,就入去試下。金牌牛腩河粉(走青)$32一黎到就見到個湯底充滿啡色,濃濃嘅腩汁,好吸引,一於就試下個湯底先。湯底有五香味,幾好食。牛腩有七八件,半肥瘦,有幾件好有牛味。好食。平時我覺得牛腩河好多時都好細碗,成日都要叫加底。但今次我冇叫加底,啲河粉竟然多到好似加左底咁,好抵食!另外要提下嘅係呢到嘅辣油真係好香,一揭開蓋就聞到好香。所以如果鍾意食辣嘅都可以試下加辣油。金牌牛腩飯 $45有紫菜湯送,都幾多紫菜。牛腩份量比起牛腩河再多幾件,夠送飯食。都係有五香味。入面仲有幾件煮得好入味嘅蘿蔔添!淨魚三寶(魚蛋、魚皮餃、炸片頭)$31入面有啲生菜,三寶每樣都各有三粒。魚蛋好食,充滿魚味,又好彈牙。魚皮餃都好好食,大大粒,一咬落去會爆汁。炸片頭都彈牙。淨鳳城水餃 $28有五六隻,每隻都大大隻。皮薄,入面有蝦、木耳絲、冬菇同埋肉碎。成個組合加埋之後,口感好豐富,味道都好香好夾。可以encore。同埋又係有啲生菜。好鍾意有菜食!另外仲叫左兩碟菜(菜心、生菜),每碟只係$8,份量都唔少,抵食。粉麵店黎講,呢間份量幾足,價錢幾抵。同埋比起其他粉麵店坐得闊落啲,舒
金牌牛腩河粉(走青)$32
牛腩有七八件,半肥瘦,有幾件好有牛味。好食。
金牌牛腩飯 $45
有紫菜湯送,都幾多紫菜。
牛腩份量比起牛腩河再多幾件,夠送飯食。都係有五香味。
入面仲有幾件煮得好入味嘅蘿蔔添!
淨魚三寶(魚蛋、魚皮餃、炸片頭)$31
入面有啲生菜,三寶每樣都各有三粒。
魚蛋好食,充滿魚味,又好彈牙。
魚皮餃都好好食,大大粒,一咬落去會爆汁。
炸片頭都彈牙。
淨鳳城水餃 $28
有五六隻,每隻都大大隻。
同埋又係有啲生菜。好鍾意有菜食!
粉麵店黎講,呢間份量幾足,價錢幾抵。同埋比起其他粉麵店坐得闊落啲,舒服啲。