2024-04-25
Happy weekend!雖然keep住落雨 但無阻我哋出去搵食嘅心呢日喺尖沙咀行街 朋友帶我去尖東呢間新開嘅Luna Bar & Restaurant 食lunch入到去好有feel微暗嘅氛圍好有情調 仲有個live台 雖然lunch time冇band 但播嘅廣東歌都係90、00後嘅回憶老闆仲話一星期有兩晚會有live band 唱英文歌 之後要嚟聽下!餐牌選擇好多 lunch menu價錢勁抵份量都唔惹少試咗個海南雞飯雞肉好多而且顏色好靚 雞肉勁嫩滑沾一沾薑蔥或酸辣汁 好惹味薑黃飯亦都好香 粒粒分明泰式串燒6串雞肉牛肉豬肉各2串 全都份量都好大雞肉好驚艷 好滑 牛肉同豬肉都好香好好食🫶🏻咖哩炒軟殼蟹 勁大份軟殼蟹外脆內嫩 食到停唔到口麵包烘過 外面香脆入面鬆軟 加埋咖哩汁 香濃而不辣 勁好食😋菠蘿海鮮炒飯 又係勁大份🤭菠蘿挖得幾深 鋪滿晒肉鬆同腰果入面有魷魚、香腸、菠蘿、三色豆餡料勁豐富 飯炒得好香牛肉青咖哩配蒜蓉包青咖哩顏色好靚 入面有超級多牛肉牛肉嫩滑 蒜蓉包香脆 加點咗薄餅 即叫即整好脆口沾青咖哩食一流👍🏻馬拉盞通菜炒得好香 通菜爽脆飲品都好出色 推薦椰汁冰!性價比極高
雖然keep住落雨 但無阻我哋出去搵食嘅心
麵包烘過 外面香脆入面鬆軟
加埋咖哩汁 香濃而不辣 勁好食😋
菠蘿海鮮炒飯 又係勁大份🤭
菠蘿挖得幾深 鋪滿晒肉鬆同腰果
入面有魷魚、香腸、菠蘿、三色豆
餡料勁豐富 飯炒得好香
牛肉青咖哩配蒜蓉包
青咖哩顏色好靚 入面有超級多牛肉
牛肉嫩滑 蒜蓉包香脆
加點咗薄餅 即叫即整好脆口
沾青咖哩食一流👍🏻
馬拉盞通菜
炒得好香 通菜爽脆
飲品都好出色 推薦椰汁冰!
性價比極高 色香味俱全🫶🏻