2024-05-19 272 views
琴日經過荃灣千色,突然想食喇沙,諗起之前食過馬六,就再次幫襯!可能千色一期店舖少,人流不多,所以7:30pm 都只係半滿直入有位!兩個人點左兩個主食及一個小食,最緊要唔使加一,即刻覺得抵左,人均都只係$80幾蚊!本來想食喇沙,但見檳城蝦湯麵有豬頸肉😌,有蝦有豆腐卜就點左,個湯夠熱幾好飲,諗住係麵點知粉絲仲多過麵,但油麵得兩啖少左d,多d 油麵會更好!再點左熱桔仔話梅水,幾潤喉解渴!👍再點馬來咖哩厚切豬扒飯,豬扒煎香夠大件,不軟不硬口感適中,個咖哩汁幾香口少少辣,汁係少d, 但啱啱好餸飯!再配杯熱手工拉茶,都好有馬拉風味!😌小食點左娘惹焗釀蟹蓋,本身個人鍾意食蟹,好香好好味!☺️全程上菜都好快,馬拉快餐呢個價錢算好唔錯!👍

再點馬來咖哩厚切豬扒飯,豬扒煎香夠大件

小食點左娘惹焗釀蟹蓋,本身個人鍾意食蟹,好香好好味!☺️

全程上菜都好快,馬拉快餐呢個價錢算好唔錯!👍

2024-05-17
Type of Meal