2025-02-13
今次呢就去到屯門嘅一間台式小店食夜晚飯。間舖頭呢就位於大興商場店舖,都算幾大間嘅。座位都好闊落。🌟招牌醉雞卷($42)佢嘅醉雞卷好香花雕酒味,而且雞肉好滑身。但不得不😄提佢嗰隻滷蛋,佢係溏心蛋嚟嘅,好香蛋香味👍👍🌟招牌滷水雜錦拼盤($88)佢呢嘅滷水拼盤呢係有牛筋牛腩雞翼同埋牛肚,每一半呢都攞得好入味,我就最鍾意佢嘅牛筋同牛肚,爽口彈牙👍老公就好鍾意食佢嘅雞翼,佢嘅雞翼好濃味,同因為炸過我,所以真係好香口👍🌟起司肉鬆蛋餅($42)一見到佢蛋餅呢,我就即刻叫咗啦,因為真係好掛住台灣早餐店嘅蛋餅😍佢嘅餡料呢係爆出嚟㗎🤣一啲都唔慳皮🤣而且味道同台灣早餐店嘅差唔多👍不過真係要趁熱食啊,我掛住影相凍咗🥹就冇咁好食啦🌟古早味醬油手撕雞炒台灣麵($68)有少少似喺台灣夜市會食到嘅嘢食,建議你加多少少辣椒醬一齊食,個味道會更加好😍🌟月老甜蜜奶茶($+8)呢個奶茶係有珍珠同埋豆做配料👍飲落去呢個味道都幾唔錯,而且兩樣配料嘅配搭都好好🌟仙草木瓜鮮奶(+$8)呢個木瓜鮮奶一飲就好似返咗台灣夜市,咁真係好好味。佢唔係嗰啲好假嘅木瓜味道👍 我覺得真係可以一試🍴月滷 (屯門)📍屯門大興街1號大興商場1樓L204號
🌟招牌醉雞卷($42)
🌟招牌滷水雜錦拼盤($88)
🌟起司肉鬆蛋餅($42)
🌟古早味醬油手撕雞炒台灣麵($68)
🌟月老甜蜜奶茶($+8)
🌟仙草木瓜鮮奶(+$8)
🍴月滷 (屯門)
📍屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖