2023-05-14 128 views
放工約朋友出街飲飯飲杯嘢,通常都會揀小店坐下,今次咁啱俾佢搵到間壽司居酒屋,喺銅鑼灣sogo附近,勁方便因為我地book嘅時間早,所以上到去冇乜人,店員安排咗吧枱我地坐,可以望住師傅整食物,又唔錯刺身五點一個刺身拼盤,可以試五款時令刺身,仲有我最鍾意嘅螢光魷魚,鮮味咸香,送酒一流凡立貝大大舊好厚肉,好鮮甜炸池仔魚朋友話想食啲香嘢,叫咗個炸池仔鮮,好酥脆又唔會炸到硬晒,冇苦味,又係送酒佳品前菜有三款,比我想像中多,有驚喜,有胡麻菠菜、粟米冷湯、海膽魷魚粟米冷湯凍凍地,夏天飲最適合,好清新解膩鰤魚刺身老實講我冇食過鰤魚刺身,冇乜概念,但呢度嘅鰤魚肥大肉厚,睇得出好新鮮,仲好重魚油味,好食呢度環境舒適,店員有禮貌,好啱放工約人小酌幾杯。呢度中午有定食,下次可以過嚟試下

刺身五點
凡立貝大大舊好厚肉,好鮮甜

炸池仔魚

粟米冷湯凍凍地,夏天飲最適合,好清新解膩

鰤魚刺身