2024-01-27 28 views
呢間大圍小食店 ,喺大圍已經廿幾年,由細食到大,佢哋食物種類多元化,性價比好高,價錢又唔貴,而且全部份量十足~今次我買咗好多嘢食返屋企食:魚肉碗仔翅、炸大腸、煎釀三寶、臭豆腐、油渣麵、豬腸蘿蔔韭菜、串燒豬頸肉、串燒魷魚、墨魚、牛柏葉 、滷水雞髀、炸雞髀、仲有咖喱魚蛋、燒賣……其中我最鍾意食嘅就係;炸大腸 $16好邪惡啊,但係我又好鍾意食喎外皮炸到薄又脆,外脆內軟,內裡豐厚多汁,有大腸獨特嘅氣味好正呀,再配合甜醬同埋芥末~油渣麵(大)$50真係好大碗,份量十足,豬油渣係肥豬肉炸後剩餘嘅肉塊,而麵條係用咗上海麵,再加上大量葱花、冬菇絲、熟蒜、冬菜、仲有加埋佢哋秘製嘅辣菜脯,呢碗油渣麵真係好豐富~今晚真係好多人排隊買,眼見起碼已經二十幾人,佢哋喺大圍真係好受歡迎,仲有小店嘅姨姨非常有禮貌,所以我成日都好鍾意去幫襯~

其中我最鍾意食嘅就係;

炸大腸 $16
好邪惡啊,但係我又好鍾意食喎

油渣麵(大)$50