2023-08-13 434 views
呢間位於大圍嘅ADO洋食屋,早已經聽聞係大圍名物,位置唔算方便,係顯徑站附近村屋啲巷仔入面🏘️個日星期五6pm打去碰碰運氣,點知話七點有位,即刻book😆店舖好細,裝飾走日式懷舊風,大約得10個座位左右,每枱之間都坐得幾逼。📌經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78🍛 個蛋整得好靚,好動L🥚切開見到啲蛋汁慢慢流出嚟包住啲飯,感覺好治癒😆 蛋味好香濃,飯係茄汁炒飯,配料有甘筍同菇🥕不過牛肉醬汁略嫌有少少稀。📌Ado’s自家手打日式漢堡排 $98🥩漢堡排牛肉味濃郁多汁,不過可惜肉質唔夠實,有少少鬆散。醬汁調味啱啱好,配飯一流,唔經唔覺食哂成碟飯😆📌以上餐點加$22可以升級套餐,配是日餐湯(麵豉湯)+前菜及飲品 (特飲另外再補錢)。分別叫咗一杯Hot Matcha latte 同一杯Ice Mocha,可能因為唔係cafe,飲品一般,杯mocha 唔知點解成杯cappuccino 咁有好多泡係面🤔總括黎講性價比都嘅,食物味道都唔錯,但位置真係唔太方便。🌟推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)

📌經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78🍛

📌Ado’s自家手打日式漢堡排 $98🥩

總括黎講性價比都嘅,食物味道都唔錯,但位置真係唔太方便。

🌟推介指數:😈😈😈😈(5😈為滿分)