2024-07-13
呢間拉麵店,我次次同朋友去旺角行完街,都會想食一碗,因為佢個set餐真係幾超值😝我首先試過嘅係柚子鹽煮蜆豚肉拉麵。🤩湯底香醇滑順,仲帶埋柚子清新酸甜嘅味道,😝絕對係我最愛嘅款式之一。😋麵條質感恰到好處,筷子一挑就能分開,咬落口感Q彈,很有咬勁。😙至於蜆肉,鮮甜多汁,搭配豚肉好是好配襯。仲要粒粒都好大粒。😊再來試過嘅就係鮮蝦濃湯豚肉拉麵,😀湯頭極濃郁,完全感受到大量鮮蝦熬煮而成,帶有一種微微鹹甜感。🥰豚肉同樣十分鮮嫩,絕不肥膩,連帶整碗拉麵都十分清新。🫶🏻除咗主菜,佢哋嘅小食煎餃也很出色,🥹個個餡料飽滿多汁,皮脆底軟,相當開胃。😃我記得有三款唔同餡料,全部都份量十足,而且醬汁調製得好鮮味,配搭絕配。😬😬set餐仲有汽水兩罐,行街行到攰,食個快飯真係唔錯嘅選擇😊😊