2022-09-25 1589 views
📍CookHouse平時好少黎到粉嶺呢邊,但過黎見個好朋友就緊係要搵間好餐廳食野聚下會🤩朋友介紹聯和墟呢一間西餐廳,性價比又真係幾高!係粉嶺鐵路站可以行大約十分鐘到聯和墟,或者有巴士/小巴去,都尚算方便👍🏻一入去見到餐廳個格調都好好,燈光比較昏暗,而餐廳中間有個位置做左個偽火爐😍加埋前面有個長方形螢幕同投影機,唔知係咪可以比人睇波呢(?) 至於餐單方面,佢地可以揀2人set dinner或者散叫,我見都有好多選擇🤪👍🏻🌮1️⃣芝士烤雞胸墨西哥卷($68)今次見到呢間西餐廳有卷餅食,一定要叫黎試下🤩佢個卷餅皮都算係比較脆,而入面雞胸肉都嫩,加埋芝士熱溶左夾埋一齊黎食真係好好味😋值得推介既係佢有三款醬比你沾卷餅黎食,包括牛油果醬、酸忌廉醬同埋莎莎醬🤩一次滿足晒三個願望🤩最鐘意酸忌廉醬😋佢既薯條都好出色!脆卜卜又有咬口😋🥩2️⃣美國安格斯Prime牛肩胛配薯菜($108)佢上菜速度都好快🤩落左單七分鐘左右就上左呢份牛肩胛😍我地叫左7成熟,本身都擔心唔知會唔會好韌,但食落我同朋友都鐘意,佢唔難切開,而且油脂味好香😍我地叫左紅酒汁,食落同牛好夾,都值得推介👍🏻至於薯菜就不過不失😜佢跟餐就配埋普通熱飲一杯
📍CookHouse

🌮1️⃣芝士烤雞胸墨西哥卷($68)

🥩2️⃣美國安格斯Prime牛肩胛配薯菜($108)

佢跟餐就配埋普通熱飲一杯🤩佢地仲用左Twinings既茶包,好味😋

🍵3️⃣熱洋甘菊茶
🍵4️⃣熱桂花烏龍茶