2021-06-14 77 views
難得今日放假緊係要食餐好,約咗舊同學去佢新屋坐坐,之後就落去樓下開餐呢間舊同學話食話尖沙咀唔錯,仲開咗新分店就食佢啦,餐廳環都舒適衛生牆身掛咗塊廚師推介,有好幾款刺身及蠔介紹我哋叫咗2款定食,先上前菜沙律及麵豉湯五品刺身定食有肥美三文魚同油甘魚仲有鮮甜帶子同甜蝦都有我鍾意嘅八爪魚日本新蠔勁大隻,蠔身超肥美又厚肉,食落蠔身好creamy,蠔嘅裙邊好想爽口蟹肉牛油果凱撒沙律,勁多牛油果蓉上面一大埋蟹子㗎,配埋沙律菜,夏天食好清新開胃六貫目配三色刺身定食,有海膽壽司,海膽鮮甜,帶子厚切勁鮮味,其餘數款都不錯而刺身有甜蝦、三文魚同埋新鮮八爪魚鬚主角係呢個必叫千層海膽飯,一層層鮮甜肥美海膽,下層仲有吞拿魚蓉,仲有柴菜比你連埋飯包住食

牆身掛咗塊廚師推介,有好幾款刺身及蠔介紹

我哋叫咗2款定食,先上前菜沙律及麵豉湯

五品刺身定食有肥美三文魚同油甘魚
仲有鮮甜帶子同甜蝦

都有我鍾意嘅八爪魚

刺身有甜蝦、三文魚同埋新鮮八爪魚鬚

Type of Meal
Dinner