2023-06-18 784 views
今日係一個落雨濕濕嘅星期日。去咗雄館食午餐。午市餐牌都有好多選擇。我哋兩個人,一個揀咗芝士海蝦脆麵,一個揀咗蠔仔肉碎湯飯。午餐(免加一)包咗老火例湯主食同埋熱飲。老火例湯今日係紅蘿蔔佛手瓜煲豬骨,味道清甜。飲品方面,我哋叫左一個熱檸檬水,另一個加咗$4要菊花茶。蠔仔肉碎湯飯 ($62+2芫荽)- 蠔仔好飽滿冇沙,有好多粒呀,仲要好有誠意咁有方魚喺入邊😋。因為我本身鍾意食芫荽,就試下問侍應又冇得加芫荽,侍應回覆我如果要芫荽只需加兩蚊就得,所以我就加左喇。呢個價錢食到咁高質嘅潮州嘢真係抵。芝士海蝦脆麵 ($85)- 我地叫咗個汁同個麵分開上。估唔到有五隻海蝦咁多。個芝士汁仲加咗紫洋蔥喺入邊。如果喺酒樓食一定唔止呢個價錢。我哋另外仲叫咗一個金沙炸魚皮($68)。上枱嗰陣仲好熱。好味。份量仲要好大碟。下次三個人share就好喇。因為平時返工都係喺呢邊,我問咗職員外賣有冇折,原來外賣午市套餐仲要有八折。之後一定會再幫襯😋
今日係一個落雨濕濕嘅星期日。去咗雄館食午餐。

午餐(免加一)包咗老火例湯主食同埋熱飲。