2021-09-29 25 views
今日到中環工作,正好中午就約在附近番工的朋友食飯,佢帶左我去呢間餐廳話平時都會同同事來食。店內環境雖然唔大,但好乾淨企理,所以坐落都好舒服。牆上貼滿好多不同的日本電影或動漫海報,有好多都係熟悉既面孔,加上店內播番的日文歌,一幕幕回憶即刻番晒來(算不算露年齡?)午市套餐選擇都算多,魚生飯、熟食應有盡有。🔸築地一口和牛丼賣相唔錯,牛肉份量都好足,食一口牛最怕就係煮得過火以致好韌咬唔開,但今日呢碗飯就做到厚切得來,牛肉又嫩滑。加上最愛的溫泉蛋,配上調味得宜既醬汁同牛肉、珍珠米,本來想食少點飯減肥,都忍唔住食左好多。🔸江戶前冷拉麵天氣太熱,見到有冷拉麵就決定試試佢。雖然配料唔算特別,但全部都係我鍾意既玉子、蟹柳等等。麵條硬度算煙韌而且冰冰涼涼,加上酸酸甜甜既醬汁,真心好開胃!🔸日式海鮮茶碗蒸另外再額外加了茶碗蒸,口感水嫩彈滑,配料份量都適中,當開胃菜唔錯。整體性價比同味道都唔錯,係值得支持的用心小店。

午市套餐選擇都算多,魚生飯、熟食應有盡有。

🔸築地一口和牛丼

🔸江戶前冷拉麵

🔸日式海鮮茶碗蒸

整體性價比同味道都唔錯,係值得支持的用心小店。