2024-06-27
今日入嚟馬鞍山探朋友,我話想食日本嘢,同朋友一齊落街搵好食既日本料理。我哋行咗一個圈最後揀咗呢間匠山日本料理,店內裝潢有日本風格,簡約舒適。菜單選擇非常豐富,除了我們點的菜色之外,還有其他各種日式料理,包括:壽司、刺身、天婦羅、燒烤等,仲有SAKE同生啤,馬鞍山黎講比較少有。我哋叫咗吉列炸蝦冷麵、汁煮凍鮑魚、帆立貝壽司、七味火炙蟹棒壽司、帆立貝火炙壽司、蟹子軍艦、唐揚魷魚鬚、軟殼蟹米紙卷、胡麻豆腐沙律。佢哋 嘅火炙壽司加咗特製嘅醬汁去燒, 每款都好惹味👍,另外蟹子軍艦有超多蟹子,口感非常好。 帆立貝壽司超新鮮同大件,正👍汁煮凍鮑魚好啱夏天食,冰凍嘅鮑魚片肉質鮮甜彈牙,份量都唔少,$68蚊真係好抵食👍大推😂呢款軟殼蟹米紙卷,嚟到一定要試 吓,第一次食呢款創意料理, 入面有青瓜 絲,軟殼蟹同飛魚子, 外層係 越南米紙, 感覺好清新,幾樣配料有著唔同口感,出嚟效果好好味👍, 連我唔食青瓜嘅朋友都話好味😂。聽店員講逢五會有日本直送既刺身魚,下次一定要試下😂整體嚟講我覺得呢間日式餐廳每款食物都用心製作,好高質,魚生新鮮,價位唔貴,沒有加一服務費,店主話黎慶祝生日,仲免切餅費添,侍應好nice 好
聽店員講逢五會有日本直送既刺身魚,下次一定要試下😂
整體嚟講我覺得呢間日式餐廳每款食物都用心製作,好高質,魚生新鮮,價位唔貴,沒有加一服務費,店主話黎慶祝生日,仲免切餅費添,侍應好nice 好有禮貌。下次來馬鞍山,一定會再光顧。