2024-04-02 576 views
今日喺九龍灣收工,見到呢間韓式炸雞店見到個價錢都唔貴決定買返屋企試吓,見佢雞有分兩款,分別係炸雞腿肉和有骨炸雞,而味道就有九款。我今次就揀咗炸雞腿肉閃亮芝士口味六件。炸雞我同屋企人都覺得幾有驚喜,外賣返到屋企都唔會淋晒,外脆內嫩,仲係好Juicy,而且個芝士口味我都覺不錯,你會食到芝士嗰個味,但係佢又唔會好重口味,味道上啱啱好!另外套餐仲有薯條佢係粗薯條,同炸雞一樣都係新鮮炸起,而飲品方面我加錢轉左粒粒蜜桃汁,個桃味幾好,唔會死甜,而且真係有啲蜜桃果粒,食落幾有口感。韓式泡菜炒飯除咗泡菜之外,仲會有紫菜,同埋腸仔粒,我唔係食得好辣嘅人 ,但係呢個泡菜飯唔會好辣,但係佢就炒得好香。魚榚串去親韓國必吃的街頭小食,呢個魚榚串大大條,味道唔係好濃味,但都不錯。總括呢一間外賣韓式店,價錢唔貴,食物質素唔錯,我下次都會再買試吓其他唔同嘅食物👍🏻

韓式泡菜炒飯

魚榚串