2024-04-02 583 views
今日喺九龍灣收工,見到呢間韓式炸雞店見到個價錢都唔貴決定買返屋企試吓,見佢雞有分兩款,分別係炸雞腿肉和有骨炸雞,而味道就有九款。我今次就揀咗炸雞腿肉閃亮芝士口味六件。炸雞我同屋企人都覺得幾有驚喜,外賣返到屋企都唔會淋晒,外脆內嫩,仲係好Juicy,而且個芝士口味我都覺不錯,你會食到芝士嗰個味,但係佢又唔會好重口味,味道上啱啱好!另外套餐仲有薯條佢係粗薯條,同炸雞一樣都係新鮮炸起,而飲品方面我加錢轉左粒粒蜜桃汁,個桃味幾好,唔會死甜,而且真係有啲蜜桃果粒,食落幾有口感。韓式泡菜炒飯除咗泡菜之外,仲會有紫菜,同埋腸仔粒,我唔係食得好辣嘅人 ,但係呢個泡菜飯唔會好辣,但係佢就炒得好香。魚榚串去親韓國必吃的街頭小食,呢個魚榚串大大條,味道唔係好濃味,但都不錯。總括呢一間外賣韓式店,價錢唔貴,食物質素唔錯,我下次都會再買試吓其他唔同嘅食物👍🏻

韓式泡菜炒飯

魚榚串

2024-03-26 459 views
CHIMAC分店越開越多,炸雞醬汁口味多元化,間中都會掛住佢哋嘅炸雞🍗今次order咗半半炸雞、魚糕、薯條、主食及飲品🥤2人分享超滿足,絕對係快靚正嘅晚餐🎈半半炸雞炸雞可以揀有骨或無骨腿肉,我地揀咗無骨嘅雞腿肉,炸粉又薄又脆,每件炸雞都沾滿醬汁,外層香脆,內裡超滑嫩🍗🌶️韓式甜辣醬係佢哋嘅招牌醬汁,調味做得好好,加上芝麻更加香口👍🏽甜味會比辣味突出,怕辣嘅朋友都接受到🫶🏼🍯蔥蒜醬油鹹鹹甜甜,夾埋蔥花一齊食更加香口,係韓式炸雞必食嘅經典味道🎈魚糕串魚糕串口感彈牙又索汁,簡單調味好有韓國地道風味🎈韓式泡菜炒飯韓式泡菜炒飯灑上紫菜,更添韓式風味🥢米飯炒得乾爽,配上微辣韓式泡菜,相當開胃🎈蜜桃汁第一次見呢個包裝咁靚嘅桃汁😍甜甜哋配炸雞一流

🎈半半炸雞

🎈魚糕串
魚糕串口感彈牙又索汁,簡單調味好有韓國地道風味

🎈韓式泡菜炒飯

🎈蜜桃汁
第一次見呢個包裝咁靚嘅桃汁😍甜甜哋配炸雞一流
九龍灣商貿區野食選擇唔太多咁岩發現到一間韓式外賣店經過都已經聞到香噴噴炸雞味呢間Chimac應該都幾多間分店觀塘同灣仔都有見過~🍯蜂蜜牛油無骨炸雞(6件)配埋薯條汽水都係$6️⃣5️⃣!最開心係有得揀#bonelesschicken 因為真係好怕Lun骨賣相係灑滿香濃芝士粉一撕開見到入面好juicy蜂蜜味由內而愛散發雞脾肉滑到無朋友👭下次好想試試蔥蒜醬油炸雞好似好特別第二度未必食到另外加左份韓式炒粉絲幾乎每次食韓國菜都會點韓國粉絲煙煙靭靭,咬極都唔斷一啖粉絲一啖魚串好彩食完都唔會飽得滯可以食得晒啲雞最後要力讚呢個套餐既炸薯條🍟炸到非常脆香可口份量都唔少其實夠晒3個人食啦~💛#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳 #九龍灣美食 #韓式炸雞 #crispychicken #deepfriedchicken #foodies #enjoyyourlife #foodie #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hkfoodblogger #foodpo
九龍灣商貿區野食選擇唔太多
咁岩發現到一間韓式外賣店
經過都已經聞到香噴噴炸雞
呢間Chimac應該都幾多間分店
觀塘同灣仔都有見過~

🍯蜂蜜牛油無骨炸雞(6件)
配埋薯條汽水都係$6️⃣5️⃣!
最開心係有得揀#bonelesschicken
下次好想試試蔥蒜醬油炸雞
好似好特別第二度未必食到

另外加左份韓式炒粉絲
幾乎每次食韓國菜都會點
韓國粉絲煙煙靭靭,咬極都唔斷
一啖粉絲一啖魚串
好彩食完都唔會飽得滯
可以食得晒啲雞

最後要力讚呢個套餐既炸薯條🍟
炸到非常脆香可口
份量都唔少
其實夠晒3個人食啦~💛

#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳 #九龍灣美食 #韓式炸雞 #crispychicken #deepfriedchicken #foodies #enjoyyourlife #foodie #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hkfoodblogger #foodporn #followme #instatag #foodlover #852foodies #globaleats #美食推介
2024-03-13
$60 (Tea)
2024-03-09 319 views
合符對food court 餐廳期待嘅水準多人話呢間炸雞好食,係megabox 行到攰攰地,附近無咩平價選擇,朋友話咁啱外賣平台 有9折就試下啦。第一次食富x集團期下Foodeli ,有優惠我都覺得偏貴😅==全州口味醬油豬手蛋蓋飯==正價$72 1) 醬油係普通滷水汁,唔太韓式,偏鹹,撈飯食都ok2) 豬手煮得幾腍,個滑蛋偏熟,已經無流心,不過呢個價錢都ok 3)揀咗lotte 嗰隻勁甜蘆薈汁/ 忌廉汽水==芝士炸雞配薯條==唔記得幾錢1)炸雞較乾身,裹上濃味芝士粉,食第一件覺得ok,但第二件已經要加嘢飲2)似係用原隻薯仔連皮切條,新鮮炸起,都幾脆軟3)送罐裝嘢飲,都係lotte 蘆薈汁/ 忌廉汽水,無特別PS我哋拎咗外賣check一check先知佢執漏咗薯條,好彩都肯即刻整返俾我哋#炸雞#foodcourt
合符對food court 餐廳期待嘅水準

3)送罐裝嘢飲,都係lotte 蘆薈汁/ 忌廉汽水,無特別

#炸雞#foodcourt
2024-03-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Coupon
2024-01-26 357 views
公司附近早一、兩年開左間韓式炸雞外賣店【Chimac】,之前食過一次覺得幾好食,所以今次就心血來潮買左一set二人餐食。包括半半炸雞、薯條、魚糕串、炒粉絲同飲品兩罐。半半炸雞:可以自選味道,我就選擇左閃亮芝士粉同蜂蜜焦糖味各6件。新鮮炸起,非常香脆熱辣,就算外賣返去凍左都仲超級脆同juicy。閃亮芝士粉好濃郁、全部炸雞都佈滿曬芝士粉。蜂蜜焦糖甜甜鹹鹹,非常特別。薯條:偏粗既薯條、好新鮮香脆。魚糕串:味道比較清淡,但都不錯炒粉絲:非常多餡、好香麻油味,粉絲唔會癡住一pat pat,非常推薦。

薯條:偏粗既薯條、好新鮮香脆。

魚糕串:味道比較清淡,但都不錯

2024-01-20 246 views
平時係九龍灣番工,有時都會同同事叫依間炸雞外賣店番公司食,同事食過都讚不絕口。依間炸雞店主要做外賣、入面得4個位,唔算好大。韓式炸雞套餐 - 半半炸雞 $118 依個套餐可以揀2款唔同既口味,共有12件雞腿肉,我地揀左蜂蜜焦糖同蔥蒜醬油味,蜂蜜焦糖係推介味道之一,味道香甜帶有焦糖味,雖然每件炸雞都淋上醬汁,但仍能保持外皮香脆,再加上雞髀肉,肉質更嫩更多汁!蔥蒜醬油味道咸咸地帶有微微蒜香味,幾惹味!跟餐仲有一份薯條同飲品,好豐富!韓式炒粉絲 $47粉絲份量都幾多,以依個價錢黎講,性價比幾高!粉絲比較粗,口感煙韌,吸收晒啲汁。配料有魚糕、冬菇、甘筍、椰菜、洋蔥、雞蛋絲,好豐富!魚糕串 $24一份有兩串,韓式魚糕比較煙韌,如果有個湯配埋會更好,無咁乾。
依間炸雞店主要做外賣、入面得4個位,唔算好大。

韓式炸雞套餐 - 半半炸雞 $118

韓式炒粉絲 $47

魚糕串 $24

2024-01-05 214 views
食過佢既炸雞還可以今次揀左辣炒年糕咬落好軟 一pat pat甘 完全吾煙韌感覺吾新鮮 吾知係咪隔夜貨食淨一半 肯定吾會再食辣味雞腳就正正常常但感覺都吾需要特別叫黎食⋯⋯⋯
食過佢既炸雞還可以
今次揀左辣炒年糕
咬落好軟 一pat pat甘 完全吾煙韌

感覺吾新鮮 吾知係咪隔夜貨
食淨一半 肯定吾會再食

辣味雞腳就正正常常
但感覺都吾需要特別叫黎食⋯⋯⋯

TakeAway
今日路過九龍灣,想吃點韓式炸雞,就在網上訂了一份Chimac的外賣。這家店的韓式炸雞很有名,有很多種口味和配菜可以選擇。我訂了一份蜂蜜芝士炸雞,一份泡菜炸雞。外賣很快就送到了,炸雞還是熱騰騰的,香氣撲鼻。我迫不及待地嘗了一口,感覺非常滿意。以下是我對這份外賣的評價:蜂蜜芝士炸雞:這是我最喜歡的一款炸雞,外皮酥脆,裡面嫩滑多汁,蜂蜜和芝士的味道恰到好處,甜中帶鹹,非常美味。炸雞的份量也很足,一個人吃都吃不完,可以和朋友分享。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘🧀️  約850-950kcal 卡路里/份泡菜炸雞:這款炸雞比較辣,適合喜歡吃辣的人。泡菜的酸辣味和炸雞的香氣相互融合,讓人胃口大開。炸雞的肉質也很嫩,不會乾柴。泡菜炸雞還附送了一小碗泡菜,可以解辣,也可以增加食物的層次感。- **炸薯條**:這是一個簡單的配菜,但也很好吃。炸薯條外酥內軟,油炸得恰到好處,不會油膩。炸薯條還配有一小包番茄醬,可以增加風味,也可以調節炸雞的油膩感。⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘🧀️  約850-950kcal 卡路里/份我覺得這份韓式炸雞外賣非常值得推薦,不僅味道好,份量也大,價格也合理。

蜂蜜芝士炸雞
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
🧀️  約850-950kcal 卡路里/份

泡菜炸雞
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌘🌘
🧀️  約850-950kcal 卡路里/份

• 蜂蜜芝士炸雞
朋友來家裡食飯我又不想煮飯,她想吃炸雞,外賣自取是5折馬上就落單了,對所有炸雞尚算滿意的,特別是火山醬又辣又好味,叫了4人餐都夠食~5折之後250多,餐裡的飯都是很小量的,不過炸醬麵用辛拉麵底真係唔得咯,當我地無食過炸醬麵咩⋯⋯🥗豬腳係好好味的,可以必點👍配上生菜同大蒜,不過生菜只俾左4塊⋯⋯🍗4種口味炸雞,只覺得火山醬好食,其他都太乾,建議大家試其他濕嘅醬,有個白色粉直情係糖霜,不要點🙅🍜炸醬麵,25蚊,辛拉麵底,醬汁少,我真係只能差評👎
全單258

🍜炸醬麵,25蚊,辛拉麵底,醬汁少,我真係只能差評👎
TakeAway
主要做外賣既舖,入面得4、5個面壁位,不過我地都照揀左堂食🤔食完睇Openrice先知連鎖店黎,仲有幾多好評,莫非得我覺得唔好味?🫣比較驚喜係有靚女代言,印係紙巾包裝度🤭睇圖2🫰🏻俾心-✧ 經典甜辣炸雞(有骨)$75/5件*套餐係包埋 - 無糖雪碧、炸薯條同酸蘿蔔好鹹😂真係好鹹!我本身都係半個鹹精,但都覺得鹹啊!皮又唔係脆,但未至於淋既;薯條正常;酸蘿蔔好食。份量都幾夠飽,但味道我覺得麻麻..

比較驚喜係有靚女代言,印係紙巾包裝度🤭睇圖2🫰🏻俾心
✧ 經典甜辣炸雞(有骨)$75/5件
*套餐係包埋 - 無糖雪碧、炸薯條同酸蘿蔔
收工係九龍灣呢間韓式炸雞店外賣左份二人特攻炸雞套餐,有齊炸雞、主食、小食同飲品,仲要好平,好抵食🤤🤤有骨炸雞 $158,無骨就$178我揀左無骨炸雞,一款原味,另一款自款,原味炸雞炸到好酥脆,肉質好軟淋,仲幾juicy😍自選就揀左甜辣,呢款比較經典,有食開韓式炸雞嘅應該都會試過,甜甜辣辣,非常惹味🤤🤤小食都可以五選二,魚糕串有幾彈牙好食🥰薯條熱辣辣😬主食都係五選二,韓式牛肉飯同泡菜豬肉飯雖然係迷你版但配炸雞食其實都好飽肚😛

小食都可以五選二,魚糕串有幾彈牙好食🥰薯條熱辣辣😬

2023-01-23 583 views
超人氣韓國炸雞Chimac已經開左好多分店啦~上次食過中環店嘅炸雞套餐,係中環望住中環海景食炸雞真係超寫意😝今次嚟到九龍灣店,都有唔少枱櫈可以堂食😻又或者外賣拎返屋企同屋企人開心share😽新年期間仲會贈送2023年賀年揮春添呀~~🥢二人特攻炸雞盒 $178🍗有骨炸雞 (10件)呢個套餐可以簡2款唔同口味嘅炸雞~一種係指定嘅原味炸雞🍗另一款就可以係6種口味到簡一款😚仲可以簡有骨同無骨雞😍😍我比較鐘意有骨嘅口感,所以叫左有骨雞😽一共有十件咁多😌雞肉嫩滑多汁,好有口感😝🥢小食 (炸紫菜卷、炸薯條)紫菜卷入面包住韓式粉絲再經過油炸~口感香脆軟熟,入面嘅粉絲仲好煙韌😍😍而薯條仲係熱辣辣架😝😝咬入口就感feel到佢熱熱嘅薯蓉🤩超有口感😋🥢迷你飯 (韓式牛肉飯、泡菜豬肉飯)迷你飯上面鋪溝左芝麻、泡菜微辣再加上煙韌嘅豬肉、酸辣開胃😌令人回味無窮😻😻而牛肉飯嘅牛肉都幾多肉汁,食落去唔會好乾身~肉都有好濃嘅牛肉味☺️☺️細細碗份量啱啱好😚🥤忌廉鮮奶、蘆薈樂

🥢二人特攻炸雞盒 $178
🍗有骨炸雞 (10件)

🥢小食 (炸紫菜卷、炸薯條)

🥢迷你飯 (韓式牛肉飯、泡菜豬肉飯)

🥤忌廉鮮奶、蘆薈樂

Chi Mac 新年推出韓式炸難盒套餐,仲配有揮春,有過年氣氛。雙人套餐($178,有骨/$158,無骨雞腿肉)有雙拼炸雞、2款迷你飯、2款小食,2款飲品。​🔅 吃韓餐一定要點!炸雞外酥里嫩,一點都不會柴,肉質很多汁,雞肉選用的品質也是非常好的,搭配店醬料,口感非常獨特,而且一次能吃到2⃣️種口味。肯定少不了經典的蜂蜜味,醬給很多,淋得很均勻。第二隻味係原味炸雞,剛上的時候皮是脆的,所以要趁熱吃。🔅牛肉飯、紫菜飯個人推薦紫菜飯,味道好香❤️🔅 炸薯條、炸紫菜粉絲卷紫菜卷里包裹粉絲的炸物,外脆裡面粉絲軟,好特別嘅口感🤤🤤❗️

🔅牛肉飯、紫菜飯
個人推薦紫菜飯,味道好香❤️

🔅 炸薯條、炸紫菜粉絲卷
2023-01-13
2023-01-13 222 views
去完megabox想搵下有無外賣炸雞見呢間評論ok決定一試!揀左個 二人特攻炸雞盒套餐 都包左幾多樣野!炸雞可以揀12 件有骨炸雞 or 10 件無骨炸雞一個原味、一個自選口味我揀咗蜂蜜焦糖味蜜糖襯雞肉無得輸🤤原味都唔錯!炸雞好香脆,我揀咗無骨,好嫩滑啖啖肉!而且唔會有油膩感,炸得幾好!雞皮炸得好脆,正🤩套餐仲包兩個主食同小食主食要左韓式粉絲同埋辣炒年糕份量啱啱好👍🏻韓式粉絲好香既麻油味辣炒年糕較為淡左少少,唔太辣小食就有炸薯條同魚糕串炸薯條係粗薯條即叫即炸,正🙌🏻魚糕串份量都不少,個汁幾香,配埋魚糕幾掂🤤呢個套餐性價比幾高!下次可以試埋其他味😚見佢仲有賀年揮春送,幾用心👍🏻🍽CHIMAC @chimac_hk九龍灣常悅道9號企業廣場地下1號舖#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳
去完megabox想搵下有無外賣炸雞
見呢間評論ok決定一試!

揀左個 二人特攻炸雞盒套餐 都包左幾多樣野!
炸雞可以揀12 件有骨炸雞 or 10 件無骨炸雞
一個原味、一個自選口味
我揀咗蜂蜜焦糖味
蜜糖襯雞肉無得輸🤤
原味都唔錯!
炸雞好香脆,我揀咗無骨,好嫩滑啖啖肉!
而且唔會有油膩感,炸得幾好!雞皮炸得好脆,正🤩

套餐仲包兩個主食同小食
主食要左韓式粉絲同埋辣炒年糕
份量啱啱好👍🏻韓式粉絲好香既麻油味
辣炒年糕較為淡左少少,唔太辣
小食就有炸薯條同魚糕串
炸薯條係粗薯條即叫即炸,正🙌🏻
魚糕串份量都不少,個汁幾香,配埋魚糕幾掂🤤

呢個套餐性價比幾高!下次可以試埋其他味😚
見佢仲有賀年揮春送,幾用心👍🏻

🍽CHIMAC @chimac_hk
九龍灣常悅道9號企業廣場地下1號舖

2023-01-11 167 views
今日落雨濕濕,屋企人唔想出街,咁我抵得諗啲,放工走去買外賣,我買我話事食乜,我今晚就試試連鎖韓式炸雞🐔店CHIMAC。CHIMAC雖然主打外賣,但鋪頭都有幾個位比食客坐底食。我叫左個二人特攻炸雞盒套餐,有炸雞、小食、主食同汽水。揀左無骨炸雞,套餐係一個原味,自選嗰款要左甜辣味。炸雞都炸到金黃色,好脆身,亦都保存到雞肉嘅嫩滑。而甜辣口味,甜辣度適中,大人同小朋友都啱食。泡菜豬肉🐽飯,好韓式,泡菜份量幾多,腩肉片肥瘦適中,醬汁送餸一流。辣炒年糕,煙煙韌韌,辣醬偏辣少少好惹味。魚糕串去韓國時成日食,好懷念。魚糕串好彈牙。紫菜卷外脆內煙韌,裏面係包韓式粉絲。呢個外賣包裝得好好,唔會拎到返屋企就不似人型。唔錯又幾好味。而家買滿$100仲有CHIMAC 2023賀年揮春送。

CHIMAC雖然主打外賣,但鋪頭都有幾個位比食客坐底食。

我叫左個二人特攻炸雞盒套餐,有炸雞、小食、主食同汽水。

揀左無骨炸雞,套餐係一個原味,自選嗰款要左甜辣味。

炸雞都炸到金黃色,好脆身,亦都保存到雞肉嘅嫩滑。

而甜辣口味,甜辣度適中,大人同小朋友都啱食。

辣炒年糕,煙煙韌韌,辣醬偏辣少少好惹味。

魚糕串去韓國時成日食,好懷念。魚糕串好彈牙。

紫菜卷外脆內煙韌,裏面係包韓式粉絲。

而家買滿$100仲有CHIMAC 2023賀年揮春送。