2023-07-08
🍻Bingo&Cook原店位於銅鑼灣 係尖沙咀都開左分店啦🥳餐廳原本叫Chumchummi 後來改了名位置有少少難搵 係係麼地道37-41號 係一個小商場裡面(K11 Art Mall對面)👀餐廳店主好似真係韓國人🇰🇷 菜式種類都多 又有炸雞、年糕、湯飯、炒飯、醬油蟹、韓式豬手 真係咩都有🤓 同埋食落去都正宗🫶🏻 舖頭都幾大 多人聚會幾適合 夠嗮大檯 佢隔離仲有一個室外帳篷 真係好似韓劇個種街頭小食feel⛺️前菜:泡菜、茄子🍆(mvp! 用左麻油醃 同埋d肉碎炒埋一齊幾香👀)、西蘭花同腸仔🥦、甜蕃薯🍠蜂蜜黃油炸雞🍗 ($130/半分)呢個我認為係必點 超級推薦💯 如果你好重要韓國有隻Honey Butter薯片 你一定會好重要呢個炸雞🧡 炸雞的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真係100分🥰 問到比較特別 出面少見d!雞肉應該有少少辣 應該有少少黑椒 但係連我唔食得辣雞朋友都接收到 所以應該無咩問題的🤣 雞皮夠脆 同埋炸得夠乾身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8舊 而且都有胸肉同埋雞脾 啱嗮唔同人既口味!最後炸雞都配埋一個小沙拉/C
Bingo&Cook原店位於銅鑼灣 係尖沙咀都開左分店啦🥳
餐廳原本叫Chumchummi 後來改了名
餐廳店主好似真係韓國人🇰🇷
蜂蜜黃油炸雞🍗 ($130/半分)
呢個我認為係必點 超級推薦💯 如果你好重要韓國有隻Honey Butter薯片 你一定會好重要呢個炸雞🧡 炸雞的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真係100分🥰 問到比較特別 出面少見d!雞肉應該有少少辣 應該有少少黑椒 但係連我唔食得辣雞朋友都接收到 所以應該無咩問題的🤣 雞皮夠脆 同埋炸得夠乾身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8舊 而且都有胸肉同埋雞脾 啱嗮唔同人既口味!最後炸雞都配埋一個小沙拉/Colesaw解下膩~
炸醬炒年糕🫕($188)
炒年糕上菜既時候熱辣辣 真係剛炒完超級開胃 同埋份量真係好大 魚糕同埋年糕份量都超級大方👍🏻 首先年糕/ tteokbokki 超煙韌 而且拉麵都超級掛汁 個汁係韓式黑豆醬 但絕對唔會太鹹 好抵讚 而且都超級多汁😽 配埋大量蔥 同埋椰菜 魚糕 炒埋一齊 真係一流🤍
牛肉炒飯🍙($128)
炒飯分量大應該有兩碗飯有多 炒飯炒得夠乾 超級重鑊氣😍 牛肉份量都好多 真係每一口都有牛肉 而且牛肉超級香 食得出係用過韓式bulgogi醬醃過✨ 炒飯既口感都好豐富 有洋蔥同埋蔥令到炒飯脆口 同埋雞蛋炒埋一齊 令到個飯仲香🌈
柚子汁🍊($42)
野飲唔會太甜 而且真係有西柚味 唔係只係糖漿 同埋唔藥水 真係有少少有果肉🫰🏻
味道:💛💛💛💛.5/5
@bingoncook_tst
📍 Bingo & Cook (尖沙咀)
地址:尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖