2022-12-16 267 views
今日同朋友諗住去嘆一嘆 所以就去咗呢間J.L. Private Kitchen 試下佢個私房菜🍷伊朗黑魚子蟹肉蘋果呢個前菜整得都幾靚 好有心思 下面鋪滿儲好多青蘋果碎 所以食落好Fresh同埋帶有少少甜味 另外佢上面仲po咗好多蟹肉 帶有鹹味 再配埋黑魚子 成個感覺昇華晒🤤油漬五味藍鯨吞拿魚配巴馬火腿日本大拖羅他他田園沙律上一個前菜未到就比較清淡 呢一個就比較濃味啲 每一件上面都有好多大拖羅他他 裏面中Miss咗啲洋蔥 底下仲有一塊巴馬火腿 一啖個食幾有層次😆另外佢仲配咗啲沙律菜喺旁邊 令到成個前菜都唔會話特別濃味啱啱好意大利黑松露野菌忌廉湯呢個忌廉湯嘅黑松露味好濃郁 啖啖都可以飲到好香嘅黑松露味 而且忌廉湯裏面仲落足料 裏面有好多嘢菌同菇 所以飲落去都有幾種層次 有得飲之餘仲有得咬吓😍法式干邑龍蝦湯呢個係龍蝦湯嚟到嘅時候已經聞到好香嘅龍蝦味 而且飲落仲少少地 再配埋佢條既一條長方條 帶有少少鹹味 可以帶個龍蝦味更突出😍澳洲和牛牛排呢個牛排嚟到既時候已經好香 牛排好有光澤 切落去仲幾淋😆 佢煮得啱啱好 唔太生又唔太熟 啖啖肉既感覺真係好正 另外佢仲配咗啲薯蓉 薯蓉裏面仲有大粒少少既薯仔

伊朗黑魚子蟹肉蘋果

油漬五味藍鯨吞拿魚配巴馬火腿日本大拖羅他他田園沙律

意大利黑松露野菌忌廉湯

法式干邑龍蝦湯

澳洲和牛牛排
呢個牛排嚟到既時候已經好香 牛排好有光澤 切落去仲幾淋😆 佢煮得啱啱好 唔太生又唔太熟 啖啖肉既感覺真係好正 另外佢仲配咗啲薯蓉 薯蓉裏面仲有大粒少少既薯仔粒 而且仲充滿住好多牛油味 配埋牛排一齊食就fit晒😋

有機鮮果盤伴自家製手打雪糕
自家製手打雪糕幾好味 帶有少少cream味 而且口感仲有少少似啲cream雪凍後 度度地既感覺! 生果都好甜好新鮮🤪

綠茶拿破輪伴自家製手打雪糕
佢呢個雪糕都係同上面一樣既 最特別既係佢個綠茶拿破輪 佢個綠茶味係mix咗少少薄荷味 面綠茶味偏濃 食荷有清新感覺 拿破輪餅都有濃香既牛油味😍