2024-08-18 1668 views
今日同朋友到牛頭角餐廳食晚飯,揀咗個498嘅二人餐,而家仲有八八折,這次的餐點令讓人非常滿足。我地叫左韓式醬燒豬肋骨: 肉質非常嫩滑, 醬汁酸甜又有少少微辣, 啖啖肉,配上薯菜 ,好味。跟住係喇沙海鮮忌廉汁燴讚岐烏冬 :呢一道菜最出色就係醬汁, 海鮮新鮮再加埋彈牙嘅讚岐烏冬,每一啖都胃口大開。小食拼盤就包含脆香雞翼,薯角,同埋炸洋蔥圈。 每樣小食都炸得甘香酥, 配上醬汁,每一啖都係好正。最後我哋嗌咗朱古力Tiramisu 同埋流心乳酪芝士蛋糕 。流心乳酪芝士蛋糕香甜酥脆嘅蛋糕包含住熱辣辣香濃嘅乳酪芝士,雖然好邪惡 但令我食到停唔到。跟住係朱古力Tiramisu,看似簡單嘅甜品但就好廚師嘅功力 食落甜而不膩,口感鬆軟。整體嚟講呢間餐廳嘅食物都好出色。

整體嚟講呢間餐廳嘅食物都好出色。