2024-06-25 6342 views
喺openrice搵咗吓燒肉,發現咗呢間過江龍燒肉店,於是趁臨入黑未需要排隊就入咗去~好彩我哋六點前已經入座,到夜晚六點零幾乎已經滿座🤭本身都諗住睇吓有冇套餐叫,先知原來咁啱有半價優惠😱極上牛肉二人餐五點至七點前離座都係$298仲要免加一😨所以我哋諗都冇諗直接叫咗,啱唒我哋牛魔王食😋等嘢食嘅時候可以食住啲前菜先😋沙律菜幾新鮮,薯蓉甜甜地好好食👍🏻唔夠亦都可以再加套餐首先嚟咗個牛肉海帶湯,海帶超級無敵多😂飲咗兩大碗仲有淨👍幾暖胃又開胃然後我啲牛牛好快都到左😍肥牛嘅油脂分布得幾好,本身仲擔心會好肥,點知食落半肥瘦啱啱好!唔會韌亦都唔會好油膩👍瘦牛雖然脂肪唔多,但係食落都好軟腍,經醃製過唔使點其他醬汁都好夠味,同時亦都食得出牛嘅香味😋雪花肋條牛味好濃,口感唔錯,而且嫩滑多汁😋汁燒橫膈膜比較厚身,食落有啲咬口更加好食,非常適合包菜食👍🏻就算包咗菜,加咗蒜片同辣醬都唔會掩蓋咗牛本身嘅香味呢個真係打卡一流🤣賣相已經好吸引,加上本身都鍾意食燒菠蘿!原來呢個配搭係有根據嘅~菠蘿同牛一齊食除咗可以解膩,亦都可以喺燒肉嘅時候令牛變得更加嫩!雖然牛扒睇落好瘦,但我哋將菠蘿放喺牛上面燒,食落牛扒除咗有鳳梨嘅甜

好彩我哋六點前已經入座,到夜晚六點零幾乎已經滿座🤭

牛肉海帶湯

老太太特色肥牛

老太太特色瘦牛
汁燒橫膈膜
雪花肋條

雪花肋條牛味好濃,口感唔錯,而且嫩滑多汁😋
香翁鳳梨牛扒

呢個真係打卡一流🤣賣相已經好吸引,加上本身都鍾意食燒菠蘿!原來呢個配搭係有根據嘅~菠蘿同牛一齊食除咗可以解膩,亦都可以喺燒肉嘅時候令牛變得更加嫩!雖然牛扒睇落好瘦,但我哋將菠蘿放喺牛上面燒,食落牛扒除咗有鳳梨嘅甜味,亦都唔會硬或柴👍🏻唔錯!
冷麵

燒唒啲牛同埋菇我哋先開始食冷麵,因為冷麵係唔錯嘅解膩之選😝冷麵酸酸辣辣而且好彈牙,唔錯,份量亦都好大碗😉
唔使$300兩個人食到飽唒性價比高,優惠完結前一定會再食多次🤣
Type of Meal
Dinner