2021-09-02
荃灣雞煲火鍋🍲任飲任食多數會去老生常談的大鴻輝中心,但今次比我朋友發現係荃灣三陂坊的「澳門街雞煲火鍋」用人均港幣138 就可以食雞煲+ 火鍋🍲+ 啤酒🍻汽水🥤放題,實行大快朵頤。餐廳🍴主打雞煲、火鍋、小菜。室內燈光明亮,有兩層用餐區。樓下主要食小菜,樓上供客人雞煲火鍋任飲任食🥢澳門雞煲/鯇魚煲 + 火鍋放題只是$138/位,仲免收加一,好抵。我們今次嚐雞煲小辣,雞件好大件,份量多而且雞皮肉嫩,上枱時用慢火焗多五分鐘,超多芹菜芫荽蔥、香氣撲鼻,令人垂涎欲滴,食落雞肉扎實好惹味,整體吾算辣,雞煲醬令人食吾停口。食完雞煲店員會幫你加清湯開始打邊爐🍲,火鍋配料好豐富,放左係冰凍雪櫃,放得井井有條,乾淨整潔。最回本位係海鮮,毫不吝嗇的無沙沙白、新鮮生猛海蝦、脹卜卜蠔仔🦪另外蔬菜🥬類有:鮮冬菇、金菇、南瓜片、蘿蔔片、萵筍片、紹菜、西洋菜,香甜爆汁粟米🌽。肉類有:鵝腸、雞腎、滑牛肉、魚頭、鯇魚腩、雞件。丸類同麵類有午歺肉、墨魚丸、貢丸、牛丸、魚滑、魚片頭、豬皮、豆腐卜、公仔麵、烏冬等等。絕對夠曬食,而飲品方面有各款汽水🥤清熱解毒馬啼爽,甘蔗汁,最重點有多款樽裝罐裝啤酒🍻,同朋友啤一啤下火都好👍🏽爽。
食完雞煲店員會幫你加清湯開始打邊爐🍲,
肉類有:鵝腸、雞腎、滑牛肉、魚頭、鯇魚腩、雞件。
總結:
性價比高 雞煲火鍋🍲放題