朋友說旺角新開了一間新的火煱店。價錢公道,食材新鮮,絕對值得去幫襯。今天不用加班,所以就專程嚟呢間傳說中嘅火鍋店。火鍋店位置都尚算方便,都是坐火車,然後在旺角站下車,行一陣就到了。店舖大廈外牆屏幕上有火鳳凰來回飛翔,所以遠望,就知店舖位置。店舖主要用木色裝修,坐位寬闊,感覺非常舒服。坐下就叫了個牛大哥套餐🌟🌟🌟🌟🌟,美國封門牛,安格斯牛肩胛,牛板建。將所有肉鋪滿成隻牛,場面好壯觀。👍👍👍牛肉好新鮮,好有牛味。呢個價錢超抵,必食。😍😍😍炸響鈴,必食🌟🌟🌟🌟🌟。店舖自己炸,皮面上加了些少肉鬆,超脆,放入湯,吸埋湯精華。正🤩🤩🤩沙巴龍躉煱作煱底,鮮味十足。脆魚鱞和台山蠔,都是份量十足。非常新鮮,價錢公道。總括而言,下次會再嚟幫襯。因為個牛套餐超抵食。😋😋😋

店舖主要用木色裝修,坐位寬闊,感覺非常舒服。

沙巴龍躉煱作煱底,鮮味十足。

脆魚鱞和台山蠔,都是份量十足。非常新鮮,價錢公道。

總括而言,下次會再嚟幫襯。因為個牛套餐超抵食。😋😋😋