2019-03-09 1344 views
係尖沙咀食完飯冇野做又唔想咁快返屋企,所以上左去helen’s飲吓野,傾吓計,玩下大話骰。餐廳裝潢走東南亞風格,從木雕、巨型木製雕車輪到石像都可以感受到濃厚既異國風情。而且空間感大,絲毫無侷促感覺。音樂亦唔會太大聲。餐牌上每一款signature cocktail既旁邊都會冩上強度,呢點非常好。我揀左強度最高既whisky-based cocktail,叫yesterday。開蓋時聞到強烈既橡木味,有少少煙霧離漫,非常夢幻。飲落比一般whisky on rock更易入口,苦中回甘,亦有甜味既存在。女朋友叫咗杯強度最低既cocktail,飲落酸酸甜甜,易入口。飲cocktail飲到有啲肚餓,所以叫左兩款食物。海鮮忌廉汁意粉非常creamy,蜆肉幾鮮甜,$68非常抵食。另外就係炸魚薯條,薯條炸得幾香脆,而且有另外調味。炸魚既外皮唔會太厚,食落唔會覺得「粉」。總括食物飲品性價比高,以上兩款cocktail都係$60左右,另外,職員笑容親切,服務貼心,值得下次再嚟暢飲。

2019-03-01
$130 (Dinner)