2019-05-04 55 views
今日係中國情人節,特意帶朋友去試一試這間尖沙咀的西餐廳。餐廳位於商業大廈上面,一出電梯已經係餐廳門口,驟眼睇入面幾乎滿座了。餐廳燈光昏暗,好有情調。幸好只是等了幾分鐘就有位置,店員先給我們兩杯水及一些熱辣辣的餐包給我們醫肚。有牛油同埋果jam味道選擇,麵包外皮好香脆,而且鬆軟。不忘先叫了黑松露薯條🍟,薯條好幼身,還有香草在面頭,黑松露味道很濃郁,薯條非常脆口,一口氣吃了很多條。主菜我就選擇了鹹蛋黃醬煙蘑意大利麵,是這裏的皇牌菜式,當然不得不試。意大利麵非常有份量,好大碟!而且蛋黃醬味道濃郁,意粉有口感,煙肉碎份量都幾多,所以食落去幾有咬口。本身食完仲想叫一兩個甜品試吓,但係已經非常飽肚了,唯有下次再來過。總括而言,食物質素高,位於尖沙咀的西餐廳,屬於性價比高的美味晚飯。
今日係中國情人節,特意帶朋友去試一試這間尖沙咀的西餐廳。

餐廳燈光昏暗,好有情調。

有牛油同埋果jam味道選擇,麵包外皮好香脆,而且鬆軟。