2023-04-04
之前一直都有食開,平均一個月食一次今次隔左成三個月無食,點知有驚喜價錢同我最初初食調整左少少,同埋分左普通雞同大烤雞,一樣係可以揀2款配菜(我最愛焗薯)另外包一款飲品今次叫左個C餐(重量級四份一隻大烤雞)配咖喱汁配菜就選擇左焗薯同白飯(滿滿既澱粉質) 其實我一個女仔真係食唔曬,同行既爸爸幫手食左一半份量好足飲品就揀咗檸檬洛神花茶,不過應該係無糖,所以好酸,飲咗半樽就放棄未試過依間咖喱汁之前,我係食麻辣汁,不過都偏鹹偏辣,每次食完都好口乾,自從食個咖喱汁就覺得真係好夾,從此依個烤雞就同咖喱汁分唔開講返點解今次覺得咁驚喜,因為我係一個唔鍾意食雞胸嘅人,平時都真係放棄唔食,就算係依間嘅雞胸之前都係好鞋但今次去竟然雞胸滑個雞髀即刻扮孝順女,將雞髀留俾爸爸自己將全部雞胸食晒,雖然雞髀同近骨位有少少紅色,但爸爸話都係熟,不過如果再紅啲,我應該會同返店員講今次咁個白飯份量細咗少少,焗薯大概有七舊,如果以一個男士份量來講應該絕對夠飽,如果女士的話可以唔要白飯揀雜菜,咁就唔使吸收過量澱粉質,我真係好鍾意呢間嘅焗薯
今次隔左成三個月無食,點知有驚喜