星期六加銅鑼灣,兩個條件加埋本已預計食飯一定會傷荷包,但竟然同朋友搵到呢間又抵又好食嘅泰菜,超幸運!店內環境不錯,仲有架泰國篤篤車,好有泰味。星期六仲有午市套餐,仲要只係$60,有飲品,更送甜品,我同朋友大呼神奇,良心午市。泰式炒金邊粉($58),好食,蝦爽,碟邊有辣椒、花生碎及糖,混合一起更惹味。黃咖哩焗雞飯($58),好多汁,雞肉份量都唔少,四五件大大件,咖哩汁偏甜味、椰汁味,好味。加左個沙爹串燒($68),兩豬兩雞,熱辣辣,沙爹汁香濃,我和朋友覺得豬肉好彈好好味。雖然有套餐有甜品,但我們都係加左個芒果糯米飯($60),超正,椰汁好香,夠稠,掛在飯上好香。有白、紅兩款糯米,我覺得紅色更香,芒果好甜,好滿意呢個甜品。跟餐甜品都唔hea,係好好味嘅椰汁西米露,好香椰味,唔係死甜,西米都煮得剛好,好欣賞呢間店嘅食物。跟餐飲品,都OK,奶茶都唔錯。成餐食到好飽,平時黎簡單叫個套餐都好足夠,性價比高,食物好食。

店內環境不錯,仲有架泰國篤篤車,好有泰味。

跟餐飲品,都OK,奶茶都唔錯。
2019-05-04
$100 (Lunch)
  • 芒果糯米飯
  • 泰式炒金邊粉