今天在沙田哪裏的一間韓式燒肉店叫田浦食肉,環境不錯,位置寬敞,價錢不算貴首先一來到每台都會送上小菜款式多,而且十分開胃,十分韓式的口味韓式煎餅嚟到呢度必點韓式煎餅,其他店食嘅不一樣,入邊放咗滿滿嘅材料,外面煎得非常香脆,食第一口就已經聞到好香嘅烤餅味道,俾埋嗰醬香香辣辣的,10/10!!烤豬肉套餐,包含左有五花肉和豬頸肉,份量都幾多,仲有配菜可以一齊落去烤五花肉超高水平,肥瘦相間的,好平均,唔會覺得太肥/太瘦好難食豬頸肉煎到脆卜卜食最開心,有一種入口即溶嘅感覺飯團食烤肉點可以唔配飯!!!呢度嘅飯團超級可愛,入面仲紫菜同埋適量嘅調味,包埋肉一齊食超好味人均消費不太貴!!但係食物水平非常高!!!

首先一來到每台都會送上小菜
款式多,而且十分開胃,十分韓式的口味

韓式煎餅

豬頸肉煎到脆卜卜食最開心,有一種入口即溶嘅感覺

飯團

人均消費不太貴!!但係食物水平非常高!!!
2024-10-30
Type of Meal