2024-05-15
想滿足我個貪心嘅胃🤩決定去吃放題嘆飽飽!這次二訪觀塘極尚大瀛喜日本料理💗喜歡這裏環境舒適,空間感大,食物選擇豐富! 大部分都係QR Code 落單,落單後上菜超快!刺身丶壽司丶串燒丶炸物丶一品料理⋯🫶🏻樣樣有,仲有haagen dazs雪糕任吃呢。平日晚市放題首輪入坐(1700-1900)只需$258/位咋😝超抵!食太多,不能盡錄~我就特別推介下面這些喔~🟠 金磚慢煮紅酒鵝肝以金色錫紙包著的凍鵝肝片💗入口即溶😋質地像慕絲般細滑,味道甘香~吃完即encore! 🟠刺身有松葉蟹腳丶帶子丶三文魚丶北寄貝丶赤蝦丶赤貝丶甜蝦等等,旺角和觀塘店還有金槍魚腩任食💗厚切肥美!🟠燒乳鴿熱辣辣剛燒好,皮香肉嫩,正!🟠金枕頭榴槤燒榴槤控超開心啦!原件燒金枕頭☺️任吃~燒過後榴槤更香濃,入口綿滑。🟠川燒珍寶鮮蠔燒燒蠔都算大隻,蒜香味濃,十分惹味。🟠法式香草燒羊架屋企人心水💗每次必點~燒得靚,肉汁豐富。🟠鹽燒牛舌熱辣辣彈牙爽滑,燒得烚烚好。🟠香草牛油煮蜆來到已經聞到牛油香😋大蜆入口鮮味,又是encore之選。🟠北海道牛乳燕窩燉蛋白一碗挺大的!奶味香濃,質感濃郁細滑。
🟠 金磚慢煮紅酒鵝肝
🟠刺身
🟠燒乳鴿
熱辣辣剛燒好,皮香肉嫩,正!
🟠金枕頭榴槤燒
🟠川燒珍寶鮮蠔燒
燒蠔都算大隻,蒜香味濃,十分惹味。
🟠法式香草燒羊架
屋企人心水💗每次必點~燒得靚,肉汁豐富。
🟠鹽燒牛舌
熱辣辣彈牙爽滑,燒得烚烚好。
🟠香草牛油煮蜆
來到已經聞到牛油香😋大蜆入口鮮味,又是encore之選。
🟠北海道牛乳燕窩燉蛋白
一碗挺大的!奶味香濃,質感濃郁細滑。