2023-02-09
今日同朋友食生日飯,成日係OP見好多人都話Beans的甜品好精緻及食物質素都唔錯,決定下。環境寬敞舒適,座位都算大,整體都好岩三五知己聚餐。我地揀左燒豬仔骨(半份),薯條配羽衣甘藍藜麥新鮮沙律,豬仔骨都幾入味,我本身就幾鍾意BBQ 汁,個味調得好好,都幾好食的,肉質嫩滑,唔會柴身。沙律亦好足料,好多羽衣甘藍,但沙律汁就唔多,覺得唔太夠味。另外,我地仲叫多左個凱撒沙律煙三文魚,餐整得都有啲驚喜,沙律菜好新鮮, 口感夠脆加曬芝士粉落去成個沙律都好有味,有三塊麵包。黑松露醬配薯條又係必食之選~薯條炸得剛剛好,軟硬適中,熱辣辣!甜品以叫左兩款,一款係桔仔造型的,非常可愛,三粒小桔仔,食落相當有驚喜,橙色外層炸得脆卜卜,口感煙韌軟糯,mochi入面係好濃的奶黃餡料。另一款檸檬造型好逼真,真係唔忍心食,味道亦好唔錯,唔會太甜,岩岩好,值得一試。飲品:阿法奇朵咖啡,好得意,咖啡另上,仲有白煙冒出,好有意境,但咖啡量就唔多,勝在玩味性質及打卡一流。GG白桃莓莓,味道好唔錯,幾開胃及清新。整體質素高,打卡亦唔錯,可以再來。
環境寬敞舒適,座位都算大,整體都好岩三五知己聚餐。
整體質素高,打卡亦唔錯,可以再來。