2023-11-28 94 views
同個朋友約將紅磡做嘢之後一齊去咗搵嘢食,有間茶餐廳上次已經去過,所以諗住轉下口味,佢突然間醒起可以去食呢間刀削麵,反正離開地鐵站又唔算好遠,所以就同佢行咗過去食。自從轉咗地方之後,新地方裝修都好咗好多,光猛早乾淨咗企理咗亦都多咗好多位坐。我就叫咗個花雕雞刀削麵,其中一個最大好處就係嚟得非常之快,因為佢一份份已經準備好,只係簡單淥個麵就搞掂,所以唔使2分鐘已經有得食。無論麵同雞嘅份量都好足夠,花雕味亦都幾夠,本身湯嘅咪亦都好好。朋友就叫咗個冷麻醬肥牛刀削麵走麻辣,我試咗兩啖都覺得幾好味,個麻醬嘅份量都啱啱好。

2023-11-21
Type of Meal