2024-12-04
有朋友外國返香港想搵個地方食個飯聚頭,無意中發現咗呢間西餐廳,裝修同佈置感覺都幾靚,於是抱住試下同埋可以打靚卡嘅心態去試。結果出乎意料之外好食!呢個價錢嚟講係CP值好高 仲要味道真心唔錯!一人一個lunch set。一set有櫻花蝦溫泉蛋沙律配日本胡麻沙律醋汁 (Starter)+扒紐西蘭羊鞍 $268。覺得個沙律好正,除左好fresh, 溫泉蛋同櫻花蝦配搭都係我嘅至愛!全部撈埋一齊食超正😍😍跟住個羊鞍真係好厚,但肉質係軟嫩,同埋都好多汁tim!質素絕對對得起價錢😁另一set有羅宋湯 (Starter) +紐西蘭西冷扒(9oz) 拼大蝦配紅酒燒汁 $198。9oz嘅扒其實真係大份架,朋友想食7成熟,廚師都真係做到剛剛好!我都試左舊真係好軟腍同同我個羊鞍一樣好juicy!!!所以總括黎講兩種扒都好高cp值!